Par zādzību aizturēts vīrietis nomirst policijas iecirknī

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes telpās pirmdien kādam vīrietim, kurš aizturēts aizdomās par zādzību, kļuvis slikti. Viņam nav varējuši palīdzēt arī mediķi un vīrietis policijā nomiris, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava.

1971.gadā dzimušo vīrieti pirmdien aizturēja saistībā ar kriminālprocesu, kas sākts par zādzību lielos apmēros, vai, ja tā veikta organizētā grupā. Aizturēšanas brīdī jau iepriekš policijas redzeslokā nonākušais vīrietis bija stiprā alkohola reibumā. Izmeklēšanas darbību laikā viņam iecirknī kļuva slikti.

Nekavējoties izsaukta ātrā medicīniskā palīdzība un līdz ārstu ierašanās brīdim policisti vīrieti mākslīgi elpinājuši un palīdzēt centušies arī mediķi, taču viņa dzīvību glābt neizdevās.

Saistībā ar vīrieša nāvi sākts kriminālprocess, ko izmeklēs Valsts policijas Iekšējās drošības birojs.

Lai noskaidrotu mirušā vīrieša nāves cēloni, nozīmēta tiesu medicīnas ekspertīze.

Šis nav pirmais gadījums, kad sabiedrību pāršalc ziņas par kāda aizturētā nāvi policijas iecirknī. Tā 2011.gada septembrī kāds aizturēts vīrietis nomira Bauskas policijā, tomēr plašāku rezonansi medijos raisīja Siguldas policijas iecirknī mirušā uzņēmēja nāve 2007.gadā. Saistībā ar to tiesas priekšā nācās stāties policistiem.

 


Написать комментарий