Izraēlas vēstniecība iedalīs Daugavpilij 850 latus divu piemiņu plāksnīšu uzstādīšanai 1

foto 7hawksmedia.com
foto 7hawksmedia.com

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atļāva pašvaldībai pieņemt no Izraēlas vēstniecības ziedojumu 850 latu apmērā, pateicoties kuram tiks uzstādītas divas piemiņas plāksnītes par godu mūsu pilsētā dzimušajam lielākām rabīnam Ābramam Ickaham Kukam un par godu ebreju kapsētai, kura atradās Jaunbūvē.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa deputātiem pastāstīja, ka jautājums par piemiņas plāksnīšu uzstādīšanu tika apspriests vasarā, kad pilsētu apmeklēja Izraēlas vēstnieks. Pašlaik Izraēlā tika pieņemts lēmums par finansējuma piešķiršanu un naudas pārskaitīšanu, lai nākamgad Daugavpilī tiktu uzstādītas piemiņas zīmes.

Piemiņas zīmju precīzas uzstādīšanas vietas pagaidām nav noteiktas. Šo jautājumu izlems vietējās pašvaldības speciālisti – Komunālās saimniecības pārvaldes darbinieki, mākslinieki un arhitekti sadarbībā ar ebreju kopienu.

Ābrams Ickahs Kuks dzimis 1865.gadā, dzīvoja Grīvas rajonā, saprotams, ka viņa māja nav saglabājusies, tāpēc jāizlemj, kur tiks uzstādīta piemiņas zīme. Savukārt otrā piemiņas zīme atgādinās par apbedījumiem un tiks uzstādīta Daugavpils 13. un 15.vidusskolu apkārtnē.

I.Andiņa izteica pieņēmumu, ka ar piešķirto finansējumu varētu nepietikt, tāpēc, iespējams, vajadzēs domāt par pašvaldības līdzfinansējumu.

Izraēla vēstniecība minēja, ka būtu pateicīga, ja vismaz viena piemiņas plāksnīte tiktu uzstādīta līdz martam, kad notiks seminārs, kura ietvaros Daugavpili apmeklēs Izraēlas pārstāvji, kuri varētu piedalīties plāksnītes atklāšanas ceremonijā.


Написать комментарий

Kas ziedos un uzliks pieminekli žīdu noslepkavotajam Cukuram?!