Jaunieši palīdz senioriem apgūt datorzinības

foto no personīgā arhīva
foto no personīgā arhīva

Daugavpils novada Kultūras centra Mācību un informācijas centra vadītāja Terēzija Ūbele Daugavpils novada mājas lapā ziņo, ka šī gada novembrī un decembrī 11 seniori apgūst datorprasmes. Kā brīvprātīgie datorapmācības vada Daugavpils Universitātes studenti Marija Romanova, Artjoms Pučinskis, Viktorija Daņilova un RSEBA students Oskars Svilpe. Datorapmācības notiek, izmantojot projekta „Trešais tēva dēls” ietvaros saņemtos datorus un citu mācību klases aprīkojumu.

20 stundu mācību kursa „Datorzinības iesācējiem” ietvaros dalībnieki apgūst pamatprasmes, sākot no datora ieslēgšanas un izslēgšanas, peles un tastatūras taustiņu funkcijām, darba virsmas izpētes un pamazām virzās uz teksta ievadīšanas un formatēšanas darbībām. Dalībnieki ar nelielām priekšzināšanām sāk apgūt interneta izmantošanu, iepazīstas ar sociālajiem tīkliem, ar dažādām datu bāzēm, mācās izmantot Skype un e-pastu.

Seniori tika informēti par novada bibliotēkās pieejamajām datubāzēm un kopkatalogu, par iespējām, neizejot no mājām, uzzināt par bibliotēku piedāvājumiem.
Jāatzīmē, ka Mācību un informācijas centrā arī pagājušajā gadā notika šāda veida kursi, kuros seniorus apmācīja brīvprātīgie. Viena no viņām – DU studente Jekaterina Antonova – pastāstīja, kāpēc jaunieši piesakās darbam ar senioriem un ko saņem pretī.

„Es vēlējos pārbaudīt sevi – vai spēju pasniegt. Ar pensionāriem ir vienkāršāk, nekā ar bērniem, viņi saprot, kāpēc apmeklē kursus un kas viņiem nepieciešams. Mēs sarunājām, ko viņi gribētu apgūt un sākam mācīties. Esmu pasniegusi kursus divas reizes – man bija divas grupas, kurās mācījās 5 cilvēki. Apmācības rezultāti bija lieliski – seniori apguva visu viņiem piedāvāto, bet, pats galvenais, daudzi no viņiem tagad var sazināties ar bērniem un mazbērniem, ne tikai aprunāties, bet arī ieraudzīt viņus, jo apguva Skype programmu”, - pastāstīja J.Antonova.



Написать комментарий