2012.gada kopsavilkums: Īpaša uzmanība tika pievērsta Daugavpils labiekārtošanai un apzaļumošanai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

2012.gadā tika uzsākti Daugavpils pārveidošanas darbi, daudz tika darīts, lai labiekārtotu pilsētniekiem domātās atpūtas vietas.

Izdarot secinājumus par aizvadīto gadu, jāmin, ka šovasar mūsu pilsēta bija īpaši skaista, jo tika uzlabota pilsētas apzaļumošanas koncepcija, tika izveidotas jaunas interesantas nelielas arhitektūras formas. Gada laikā tika iekārtoti jauni bērnu rotaļu laukumi, nomainīts skvēru un parku aprīkojums, rūpējoties par pilsētnieku un pilsētas īpašuma drošību, tika uzstādītas videonovērošanas kameras.

Šovasar pilsētniekus priecēja pilsētas puķu noformējums: ielu krustojumos tika izveidotas košas konstrukcijas no augiem, daudz interesantāk tika noformētas puķu dobes, tika pārveidota Rīgas iela. Par vienu no spilgtākiem akcentiem pilsētas noformējumā kļuva puķu ģerbonis Vienības laukumā. Pilsētā tika uzstādītas divas gaismas zīmes ar mūsu pilsētas nosaukumu, kuras atrodas augstceltnēs un labi redzamas pilsētas viesiem.

Ņemot vērā pilsētnieku ieteikumus, tika iekārtotas kārtējās atpūtas vietas ar galdiem un soliņiem, lai pilsētnieki varētu pavadīt laiku pie dabas krūts. Ņemot vērā pilsētnieku ieteikumus, tika pieņemts lēmums iedalīt līdzekļus un nomainīt soliņus vairākos pilsētas skvēros, kā arī restaurēt ap Centrālo parku esošo žogu.

Publisko apspriešanu rezultātā tika saskaņotas jaunu bērnu rotaļu laukumu vietas un pagalmi, kur tika iekārtots jauns rotaļu aprīkojums, – Jaunbūvē, Ruģeļos (darbi tiks pabeigti 2013.gadā), Grīvā. Daudzos pagalmos tika uzstādīts jauns bērnu rotaļu aprīkojums, tas tika atjaunots vairākās bērnu pilsētiņās.

Pilsētas svētku priekšvakarā Centrālajā parkā tika svinīgi atklāta Soliņu aleja, kuru augsti novērtēja pilsētu apmeklējušie arhitekti. Savukārt rudenī pie Dzimtsarakstu nodaļas tika svinīgi atklāts Mīlestības koks, kurā tika ievietotas jaunlaulāto slēdzenes no tilta pāri Laucesas upei, kurš tika rekonstruēts šovasar.

Jāatzīmē, ka rudenī Daugavpilī tika pieņemts lēmums desmit reizes palielināt koku un krūmu iestādīšanai domāto finansējumu, pateicoties kam tika iestādīti 253 koki un 200 krūmi.

Gada beigās tika prezentēta videonovērošanas sistēma, pateicoties kurai viss pilsētas īpašums atrodas drošībā, jo par to ar videonovērošanas kameru palīdzību gādā pašvaldības policija.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar pilsētas vadības paziņojumu nākamgad pilsētas labiekārtošanas darbi tiks turpināti. Tiek plānots uzstādīt vasaras estrādi Centrālajā parkā, iekārtot jaunas atpūtas vietas, uzstādīt āra trenažierus, turpināt Jaunlaulāto alejas iekārtošanu utt. Kā arī pašvaldība plāno uzstādīt informācijas zīmes ar ielu nosaukumiem, kuras palīdzēs tūristiem un pilsētas iedzīvotājiem orientēties izremontētajās un sakoptajās ielās.


Написать комментарий