2012.gada kopsavilkums: Aizvadītais gads Daugavpilī bija sporta gads

foto gorod.lv
foto gorod.lv

2012.gads Daugavpilī bija sporta gads, jo visā pasaulē šogad sportam tika pievērsta īpaša uzmanība. Pēc Daugavpils sporta jomas kuratora Vjačeslava Širjakova domām, aizvadītais gads bija sporta panākumiem bagāts, apliecinot, ka esam uz pareizā ceļa.

Par svarīgu notikumu kļuva Eiropas čempionāts snūkerā, kas norisinājās Daugavpils Olimpiskajā centrā. Pasākumu ietvaros notika sportistu gājiens, apliecinot, ka mums ir, ar ko lepoties.

Jūlijā vairāki mūsu sportisti piedalījās Latvijas III Olimpiāde vasaras sporta veidos. Piedaloties 16 no 26 sporta disciplīnām, Daugavpils sporta klubu un Bērnu un jauniešu sporta skolas pārstāvji ieņēma trešo vietu kopvērtējumā.

Savukārt augustā norisinājās 30.Vasaras olimpiskās spēles Londonā, kurās pirmo reizi ilgu gadu laikā piedalījās divi Daugavpils pārstāvji – Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa) un Dmitrijs Jurkevičs (vieglatlētika). A.Grigorjeva ieguva 9.vietu, bet D.Jurkevičs – 25.

Rudens sākumā priecēja mūsu spīdvejisti, vēlāk ilgi gaidīto uzvaru Latvijas čempionātā izcīnīja futbola klubs „Daugava”.

Neapšaubāmi, gada laikā mūsu pilsētas vārdu nesa pasaulē arī citu sporta veidu pārstāvji. „2012.gads pilsētas sporta jomā bija ģeniāls. Iepriecināja mūsu olimpieši, komanda „Daugava”. Mūsu sportisti labi sevi parādīja arī Latvijas olimpiādē, būtībā esam ieņēmuši otro vietu, jo cīkstonis no Liepājas neizgāja dopinga kontroli, tomēr medaļas netika pārdalītas. Daugavpils var lepoties arī ar kartingistu Konstantīnu Calko, kā arī ar Pāvelu Vilcānu un Dmitriju Jurkeviču, kuri uzstāda jaunus rekordus”, - atzīmēja V.Širjakovs.

Daugavpils sporta panākumus atzīmēja arī Latvijas Olimpiskā komiteja, kuras pārstāvji 4.decembrī apmeklēja Daugavpili, uzslavēja par lieliskiem sasniegumiem un paziņoja, ka iniciēs lielu sporta pasākumu rīkošanu mūsu pilsētā, nākamgad Daugavpilī notiks Latvijas čempionāti peldēšanā, brīvā cīņā un sporta vingrošanā.


Написать комментарий