Apstiprināti grozījumi Nolikumā par Rēzeknes pilsētas domes deputātu un pašvaldības darbinieku atlīdzību

foto vietas.lv
foto vietas.lv

Rēzeknes pilsētas domes sēdē deputāti apstiprināja grozījumus Nolikumā par Rēzeknes pilsētas domes deputātu un pašvaldības darbinieku atlīdzību, informē Rēzeknes pašvaldība.

Grozījumos paredzēts izveidot papildus vienu amata vienību „Izpilddirektora vietnieks”, kā arī veikt dažus grozījumus pašvaldības aģentūras „Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” un pašvaldības iestādes „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” amatu sarakstos.

Kā informē Rēzeknes pilsētas domes izpilddirektors Raimonds Olehno, Latvijas pilsētu, it īpaši astoņu lielo pilsētu, pašvaldībās ir tāda amata vienība, kā „Izpilddirektora vietnieks”. Izpilddirektora vietnieks bija arī Rēzeknes pašvaldībā, savulaik šī amata vienība tika likvidēta, taču laiks rāda, ka tā ir nepieciešama. Pašvaldības izpildvarai ir vairākas funkcijas, tostarp gan pašvaldības uzņēmumu un iestāžu, gan arī domes aparāta darba koordinēšana, tādēļ ir nepieciešams izpilddirektora vietnieka amats. Rēzeknē ir vienpadsmit pašvaldības kapitālsabiedrības, trīs tiešās pakļautības iestādes, nozaru pārvaldes ar lielu iestāžu skaitu, un tās visas būs Domes izpilddirektora pārziņā, bet izpilddirektora vietnieks veiks domes administrācijas darba koordinēšanu. Pašreiz Rēzeknes pilsētas domē strādā apmēram 80 cilvēki, un tas ir visai neliels darbinieku skaits, salīdzinot ar citām pašvaldībām (Liepāja, Valmiera u.c.).

Tika apstiprinātas arī pašvaldības aģentūras „Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” direktora vietnieka un projektu koordinatora amatu vienības, galvenais grāmatvedis Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā, kā arī veikti daži grozījumi jau esošajos Rēzeknes kultūras un tūrisma centra un Radošo pakalpojumu centra amatu sarakstos. Jāsaka, ka, saskaņā ar likumdošanu, konkursa izsludināšana ne uz vienu no minētajiem amatiem nav obligāta, taču, iespējams, ka kandidātu pieteikšanās uz kādu no amatiem tomēr būs, par to tiks paziņots presē.


Написать комментарий