Neskatoties uz sākotnējo sašutumu, masku gājienā piedalījās daudzi Daugavpils skolnieki

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Otrajos Ziemassvētkos, 26.decembrī, Daugavpils pilsētas domes organizēto svētku pasākumu ietvaros Daugavpils centrā notika karnevālu masku gājiens.

Sākotnēji Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes priekšlikums par pilsētas skolnieku un skolotāju piedalīšanos šajā gājienā bija izraisījis sašutumu gan skolnieku vecāku, gan skolotāju vidū.

Tomēr, pat neskatoties uz nejaukiem laikapstākļiem, pasākums daudzus ieinteresēja. Masku parāde sākās pie galvenās Daugavpils egles. Pilsētas vadības vietā gājiena dalībniekus uzrunāja Salavecis, kurš pēc tam kopā ar saviem jautriem palīgiem nodejoja „Mazo pīlēnu deju”.

Pēc uzrunas un dejas Vienības laukumā pulcējušies piedalījās jautrā gājienā līdz Ledus hallei, gājiena priekšgalā brauca Salavecis un viņa palīgi.

Karnevāla masku gājiena dalībnieku maskas bija vienreizējas, to vidū varēja ieraudzīt Santa Klausu, rūķīšus, zaķīšus, sniegavīrus un vairākus citus pasaku un multfilmu tēlus.

Karnevāla masku gājiena dalībnieku svētku noskaņojumam netraucēja ne lielas kupenas, ne peļķes pa ceļam uz Ledus halli. Galvenās pilsētas ielas bija notīrītas, bet, lai cik tas nebūtu dīvaini, pilsētnieki staigā ne tikai pa Daugavpils centru.

Visiem gājiena dalībniekiem bija iespēja bezmaksas apmeklēt Ledus halles slidotavu. Sakarā ar to, ka interesentu bija ļoti daudz, bet Ledus halles iespējas ir ierobežotas, saņemtos ielūgumus skolnieki varēs izmantot dažu dienu laikā.



Написать комментарий