Gorod.lv aptaujas rezultāti: lielākā daļa respondentu ierakstīs pasē savu nacionalitāti

foto pilseta24
foto pilseta24

Nav noslēpums, ka Daugavpilī dzīvo vairāk nekā 20 nacionalitāšu pārstāvji, kas ir pilsētas vadības lepnums. Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka mūsu pilsētā dzīvo 52% krievu, 18% latviešu, 14% poļu, 7% baltkrievu, 2% ukraiņu un 7% citu nacionalitāšu pārstāvju.

Kā zināms, pašlaik Latvijas pasēs nav ailes, kurā varētu ierakstīt savu nacionalitāti. Savulaik par tās ieviešanu runāja Nacionālās apvienības „VL!-TB/LNNK” pārstāvji, tomēr lielāka daļā Saeimas deputātu nobalsoja pret šo ierosinājumu, un jautājums par grozījumiem likumā tika noņemts no dienas kārtības. Bet Eiropas Komisija pret rasismu un neiecietību uzskata, ka minētās ailes esamība pasē var novest pie nacionālo minoritāšu diskriminācijas.

Tomēr portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot savu lasītāju viedokli par to, vai viņi ierakstītu savā pasē nacionalitāti.

Aptaujas dati liecina, ka lielākā daļa aptaujāto (33%) ierakstītu pasē ziņas par savu nacionalitāti. Nedaudz mazāks respondentu skaits – 32% - jau ierakstījis personu apliecinošā dokumentā ziņas par nacionalitāti.

24% kategoriski atteicās ierakstīt pasē ziņas par savu nacionalitāti, 7% vēl nav izlēmuši, kā viņi rīkotos, bet 2% nav tikuši skaidrībā ar savu nacionalitāti.


Написать комментарий