Bezdarba līmenis Latvijā joprojām krīzes sākuma līmenī

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Šā gada sākumā bezdarba līmenis Latvijā nav samazinājies un joprojām ir 10,6% līmenī, telekompānijai LNT pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Inese Kalvāne.

Pēc Kalvānes vārdiem, šāds bezdarba līmenis atbilst 2009.gada sākumam jeb ekonomiskās krīzes sākumam.

Pērnā gada laikā bezdarbnieku skaits Latvijā ir samazinājies no aptuveni 130 000 līdz 104 000 cilvēku. Reāli bez darba gan varētu būt vēl par pāris desmit tūkstošiem lielāks cilvēku skaits, atzina Kalvāne.

Kā ziņots, arī pērnā gada novembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā bija 10,6% un salīdzinājumā ar septembri tas bija samazinājies par 0,1 procentpunktu.

Kalvāne stāstīja, ka daudzu politiķu uzstādītais mērķis - bezdarba līmenis, kas atbilst viencipara skaitlim - pērn netika sasniegts, jo tika veikta datu korekcija atbilstoši tautas skaitīšanas rezultātiem, kas uzrādīja būtiski sarukušu iedzīvotāju skaitu. Šogad gan šādu rādītāju vajadzētu sasniegt, atzina ierēdne.

NVA vadītāja atzina, ka tomēr darba nodarbinātības jomā joprojām ir ļoti daudz, jo ļoti daudzi cilvēki ir bez darba un brīvu darba vietu ir ļoti maz.

Visgrūtāk darbu atrast ir ilgstošajiem bezdarbniekiem, kuri veido ap 45% no visu bezdarbnieku skaita. Vecuma griezumā visgrūtāk darbu atrast ir jauniešiem un cilvēkiem, kuri ir vecāki par 50 gadiem.


Написать комментарий