Katrs Daugavpils iedzīvotājs varēs „ierakstīt” savu vārdu pilsētas vēsturē, realizējot savas idejas dzīvē

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Pilsētas galvenais gleznotājs portālam Gorod.lv paziņoja, ka viens uzņēmums un Saules skola interesējās par ekskluzīvās Solu alejas pilnveidošanu.

J. Pundurs atzīmēja, ka konkrēto skiču vēl nav, jo iestādes vēl risina jautājumu par finansējumu, kurš ir nepieciešams jauno solu izgatavošanai.

Atgādinām, ka svinīgā  Solu alejas atklāšanas ceremonija notika Pilsētas dienu ietvaros, 2012.gadā. Izludinātajā konkursā piedalījās 20 skices, no kurām žūrija izvēlējās 12 labākās. Pēc šīm skicēm bija pagatavoti soli, kuri pašlaik priecē Daugavpils iedzīvotājus un ciemiņus.

Solu aleju plāno pagarināt no abām pusēm – Lāčplēša vai Raiņa ielas virzienā. Uz doto brīdi ir iespēja ierīkot vēl 8 solus.

Jāatzīmē tas, ka Alejas izveidošanas ideja ir ne tikai saistīta ar pilsētas popularizēšanu, bet arī ar solu autora vārdu iekļaušanu pilsētas vēsturē, jo pie katra soliņa ir nostiprināta plaksnīte ar veidotāja vārdu.

Tie, kuri vēlas realizēt savas oriģinālās idejas dzīvē, var vērsties Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā  pēc adreses Raiņa 28 (tālr. 654 07786).

 


Написать комментарий