Liepājas un Varšavas ielu rekonstrukcijas ieceru prezentācija pilsētniekus īpaši neieinteresēja

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

8.janvārī Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā (Raiņa ielā 28) notika Liepājas ielas (no 18.novembra ielas līdz Avotu ielai) un Varšavas ielas (no 18.novembra ielas līdz Smilšu ielai) būvniecības ieceru prezentācija.

Departamenta pārstāvji informēja, ka minētā prezentācija pilsētniekus īpaši neieinteresēja (to apmeklēja tikai divi iedzīvotāji), un ierosinājumi sakarā ar projektu netika iesniegti.

Darbu ierosinātājs ir Daugavpils pilsētas dome, projekti tiks realizēti Latgales attīstības programmas 2012.-2013.gadam ietvaros. Tiek plānots, ka projektu realizācija izmaksās 2,8 miljonus latu, precīzāka summa būs zināma pēc pērnā gada novembrī izsludinātā konkursa rezultātu paziņošanas.

Informatīvie materiāli par būvniecības ieceri apskatāmi līdz 21.janvārim Daugavpils pilsētas domes telpās, Daugavpilī, Kr.Valdemāra ielā 1, tālr.65404344, un Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta telpās Raiņa ielā 28, Daugavpilī, tālr.65457160, Daugavpils pilsētas domes interneta mājas lapā. Līdz 21.janvārim iesniedzamas arī rakstiskas atsauksmes.

Atgādināsim, ka rekonstrukcijas darbi paredz seguma un apgaismojuma rekonstrukciju, lietus ūdeņu kanalizācijas rekonstrukciju, vides pieejamības nodrošināšanu. Projekts paredz ielu rekonstrukciju, pateicoties kam tiks nodrošināta pilsētas industriālo un ražošanas zonu pieejamība un tiks veicināta pilsētas saimnieciskā darbība.

Varšavas ielā tiks ierīkoti plaši gājēju celiņi, automašīnām domātās „kabatas”, nomainīts autobusa pieturu aprīkojums. Projekta ietvaros paredzēta arī Smilšu un Varšavas ielu krustojuma (netālu no dzelzceļu pārbrauktuves) rekonstrukcija. Projektētāji norāda, ka minētā sarežģītā pārbrauktuve tiks paplašināta un rekonstruēta: viena josla tiks izmantota Smilšu ielas virzienā, cita – pārbrauktuves virzienā. Vēl viena josla tiks izmantota 18.novembra ielas virzienā, kas padarīs krustojumu daudz drošāku.

Tiek plānots, ka rekonstrukcijas darbi tiks pabeigti nākamā gada beigās.


Написать комментарий