“Mcdonald's” aizvieto rotaļlietas ar bērnu grāmatām

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ātrās apkalpošanas restorānu tīkls "McDonald's" nolēmis aizvietot "Happy Meal" rotaļlietas ar grāmatām berniem, raksta "The Daily Telegraph" . "Happy Readers" kampaņa Lielbritanijā sākas 9.janvārī.

Līdz 2014.gadam "McDonald's" cer realizēt vismaz piecpadsmit miljonus bērnu gramatu. Tādējādi restorānu tīkls kļūs par lielako bērnu literatūras izplatītaju Lielbritānija. Kampaņas mērķis ir stimulēt grāmatu lasīšanu ģimenēs.

Bērnu komplekts "Happy Meal" pirmo reizi parādījās 1979.gadā. Kopā ar ēdienu tajā tiek pārdota rotaļlieta, bieži kāda populāra animācijas seriāla varonis. Sākotnēji maksa par rotaļlietām bija iekļauta komplekta cenā, taču kops 2011.gada tās tiek pārdotas atsevišķi par simbolisku maksu.

Pēdējos gados vairākās valstīs izskan neapmierinātība ar rotaļlietu esamību komplektos, lielākoties tādēļ, ka tā tiek saistīta ar neveselīgu ēšanas paradumu veidošanos. Tostarp Brazīlijā par rotaļlietu izplatīšanu "Happy Meal" komplektos "McDonald's" tika uzlikta soda nauda 1,77 miljonu ASV dolāru apjomā. Savukārt Kalifornijas štatā tika pieņemts likums, saskaņā ar kuru kopā ar rotaļlietam var pārdot tikai ēdienu, kurš atbilst noteiktām uztura normām.


Написать комментарий