Vairāki tūkstoši cilvēku protestē ASV pret šaujamieroču brīvās tirdzniecības aizliegšanu

foto: hellgun.net
foto: hellgun.net

ASV notika protesta akcijas pret šaujamieroču brīvās tirdzniecības aizliegumu. Protesta akcijas norisinājās Ņujorkā, Vašingtonā, Oregonā, Konektikutā, Tehasā un citās ASV pilsētās. Protesta akcijas notika pretim likumdošanas iestāžu ēkām, ziņo portāls susanin.udm.ru.

Akcijā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku. Vislielākais protestējošo skaits bija fiksēts Ņujorkas štata Olbani pilsētā. Vašingtonas štatā protestēja ap 1500 cilvēku. Tehasas pilsētā – 800.

Protesta akcijas laikā varēja manīt, ka dalībnieki ir ieradušies ar šaujamieročiem.  Daži protestējošie bija ieradušies ar šaujamieroču lējumiem, bet bērniem bezmaksas deva spēļu ieročus. Cilvēki rokās turēja plakātus ar uzrakstiem: „Apbruņota sabiedrība – pieklājīga sabiedrība!” un „Konstitūcijas otrais labojums ir nācis no Dieva”. Otrais konstitūcijas labojums attiecas uz ieroču nēsāšanu.

Protesta akcijas bija organizētas caur Facebook sociālo tīklu. Baraks Obama sakarā ar izveidojošos situāciju Konektikutas štatā piedāvāja no 2013.gada 16.janvāra aizliegt šaujamieroču brīvo iegādāšanos.

Akcijas dalībnieki ir pārliecināti, ka šāda veida aizliegums ierobežos cilvēku tiesības uz pašaizstāvēšanos.


Написать комментарий