Daugavpils cietokšņa pārvaldnieks informēja par šī gada plāniem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 21.janvārī, Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā notika preses konference, kuras gaitā tika stāstīts par pagājušā gada nozīmīgākiem notikumiem cietoksnī un par pasākumiem, kuri tiks rīkoti šogad.

Cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis informēja, ka 2012.gadā salīdzinājumā ar 2011.gadu ir pieaudzis cietoksni apmeklējušo tūristu skaits – to apmeklēja 7 276 cilvēki, turklāt tie ir tūristi, kuri vērsās cietokšņa Kultūras un informācijas centrā. Daugavpils cietoksni galvenokārt apmeklēja tūristi no Latvijas, Krievijas, Lietuvas un Vācijas.

Runājot par tūristu plūsmu, J.Dukšinskis atzīmēja, ka ir būtiski sadarboties ar pašvaldību, jo bieži vien cietokšņa apmeklētāji nezina, ko vēl varētu apmeklēt mūsu pilsētā. Kā arī pārvaldnieks norādīja, ka paši daugavpilieši nelabprāt apmeklē cietoksni.

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahlins pastāstīja, ka šobrīd cietoksnī tiek realizēti divi projekti, kuri ir saistīti ar infrastruktūras attīstību un Nikolaja ielas apbūves atjaunošanu. Žurnālisti tika informēti, ka kopš 2008.gada cietoksnī tika realizēti 11 projekti par kopējo summu 5,5 miljoniem latu, kopumā tiek plānots realizēt projektus par 20,5 miljoniem latu.

Runājot par nākotnes plāniem, J.Dukšinskis pastāstīja, ka tiek plānots izveidot Cietokšņa attīstības padomi, kura palīdzētu risināt dažādus cietokšņa ikdienas jautājumus. Preses konferences gaitā tika paziņots, ka 2013.gadā cietoksnī tiek plānots strādāt daudz aktīvāk, rīkot dažādus pasākumus: piedalīties tūrisma konferences rīkošanā, organizēt pasākumu par godu vaļņu iesvētīšanas 180.gadadienai, Muzeju nakts pasākumus, Pilsētas svētku vienu dienu, Eiropas kultūras mantojuma dienas, pasākumus Lāčplēša dienā, nosvinēt cietokšņa būvniecības pabeigšanas 135.gadadienu.

Pasākuma gaitā Eiropas kultūras mantojuma dienu rīkotāji un cietokšņa attīstībā iesaistītie brīvprātīgie tika apbalvoti ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pateicības rakstiem. Pateicības rakti tika pasniegti novadpētniekam un cietokšņa patriotam Aleksandram Dmitrijevam, pētniekam Mārim Grunskim, brīvprātīgajam Ivaram Magazeinim, un, protams, Artjomam Mahlinam un Jānim Dukšinskim.

Preses konferences gaitā tika minētas arī cietokšņa iedzīvotājus interesējošās problēmas – naftas bāzes darbība, lielie apkures rēķini utt. Kultūras un informācijas centra darbinieki izteica cerību, ka cietokšņa infrastruktūras attīstības projekts tiks pabeigts pavasarī, tiks atklāts M.Rotko mākslas centrs, un cietoksni apmeklēs vēl lielāks tūristu skaits.


Написать комментарий