Kristīšanas diena Rēzeknē

foto: pravmir.ru
foto: pravmir.ru

19. janvārī, kad pareizticīgie un vecticībnieki svin Tā Kunga Kristīšanas dienu, pēc Dievišķās Liturģijas no Rēzeknes Vissvētās Dievmātes piedzimšanas pareizticīgo baznīcas pa Atbrīvošanas aleju virzījās procesija uz Kovšu ezeru uz ūdens iesvētīšanu, informē Rēzeknes pasvaldības portāls.

Ūdens iesvētīšanu Kovšu ezerā veica Rēzeknes apriņķa prāvests, Rēzeknes Vissvētās Dievmātes piedzimšanas pareizticīgo baznīcas virspriesteris Viktors Teplovs.

Pēc ūdens iesvētīšanas ledusaukstajā āliņģī ienira ap 80 cilvēkiem, starp tiem 15 sievietes un bērni. Procesijā un peldē piedalījās arī Rēzeknes pilsētas domes deputāts Aleksandrs Sedihs. Kā tas arī pienākas šinī dienā – spilgta saule, stiprs mīnus 20 grādu sals, tādēļ daudzi tomēr izvēlējās labāk vērot šo pasākumu no malas. Pats āliņģis bija izcirsts krusta veidā un aprīkots ar kāpnēm un margām, tātad, drosmīgie peldētāji bija nodrošināti no nelaimes gadījumiem, bet krastā tos gaidīja karsta piparmētru tēja. Svētki vienoja lielu daudzumu cilvēku – procesijā pie ezera ieradās vairāk kā 500 cilvēku, un vēl ap 100 cilvēku jau gaidīja ezera krastā.

Nobeigumā priesteris novēlēja visiem svētku dalībniekiem saglabāt šo prieku savās sirdīs un dāvināt to saviem tuvajiem, tiem, kuri atradīsies blakus. Īpaši pateicības vārdi veltīti Rēzeknes pilsētas domei par organizatorisko atbalstu šā pasākuma organizēšanā, kurš vērsts uz garīguma un tradīciju atdzimšanu mūsu pilsētā.

Tādējādi Rēzeknē ir atdzimusi vēl viena sena un skaista tradīcija.


Написать комментарий