Polijā atcēla likumprojektu par viendzimuma laulību legalizēšanu

foto: europressa.com
foto: europressa.com

Polijas parlaments atcēla likumprojektu, kurš paredzēja viendzimuma laulību legalizāciju, ziņo portāls regions.ru. Lielākā daļa parlamenta deputātu nobalsoja pret šo likumprojektu. Likumprojektu piedāvāja ieviest liberālu labējo partiju pārstāvji.

Likumprojekts paredzēja mantošanas, pensijas atvieglojumus un medicīnas aprūpes pakalpojumu procedūras viendzimuma ģimenēm. Šos jautājumus izskatīja, jo bija nepieciešamas, lai homoseksuālā ģimene vienlīdzīgi saņemtu šos pakalpojumus. Likumprojekts neparedzēja viendzimuma ģimenēm atļaut adoptēt bērnus.

Polijas Konstitūcijas 19.pants paredz, ka laulība starp viena dzimuma pārstāvjiem ir aizliegta. Tāpēc jebkurš likumprojekts, kurš paredz legalizēt viendzimuma laulības ir pretrunā ar valsts pamatlikumu.

Francijā jautājums par viendzimuma laulību legalizāciju vēl joprojām apspriežas. Saskaņā ar aptaujas datiem 56% Francijas balsstiesīgo iedzīvotāju ir „par” viendzimuma laulību legalizāciju. Ap 50% izteica savu negatīvo nostāju par bērnu adoptēšanu viendzimuma ģimenēm. Francijas prezidents Fransuā Olanda pirmsvēlēšanu kampaņā bija paredzēts, ka līdz 2013.gaa jūnijam Francijā legalizēs viendzimuma laulības un ļaus homoseksuāļiem adoptēt bērnus.


Написать комментарий