Lielbritānijā grib izvairīties no imigrantu lielās pieplūdes

foto: bigtravel.lv
foto: bigtravel.lv

Lielbritānijas valdība vēlas izveidot kompāniju, kuras uzdevums būs izplatīt antireklāmu, lai samazināt imigrantu pieplūdi no Rumānijas un Bulgārijas, ziņo portāls pulse-uk.org.uk.

Antireklāmas kompānija plaši izplatīs ziņas par lielo bezdarba līmeni un sliktiem laika apstākļiem Lielbritānijā.

Rumānija un Bulgārija iestājās ES sastāvā piecus gadus atpakaļ, Lielbritānijā bija ieviesti ierobežojumi šo valstu pilsoņu iekārtošanai darbā.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem ierobežojumi ir jāatceļ 2014.gadā.

Valdība paziņoja, ka nevēlas uzņemt viesstrādniekus no Bulgārijas un Rumānijas. Tuvākajos gados uz Lielbritāniju pārbrauks dzīvot ap 300 tūkstošiem cilvēku no šīm valstīm. Pēc ekspertu datiem imigrantu pieplūdums bija vērojams dažus gadus atpakaļ no Polijas, Čehijas, Latvijas, Lietuvas.

Lielbritānijā nevēlas redzēt jaunu imigrantu pieplūdumu. Valsts valdība ne tikai izplatīs ziņas par lielo bezdarba līmeni, bet arī ziņas par imigrantu deportāciju, ja dažu mēnešu laikā tie neatradīs darbu vai neiesniegs dokumentu, kurš apliecinās, ka persona spēs sevi uzturēt Lielbritānijā tuvākajā pusgadā.

Antireklāmas kompānijas izveidošanas ideju Deivida Kamerona preses sekretārs atteicās komentēt, jo kompānijas izveide ir tikai projekts un par to realizāciju vēl netiek runāts.

Pašlaik Lielbritānijā uzsver visus „par” un „pret” šis kompānijas izveidošanai, jo tās izveidošanas un darbībai jābūt saskaņotai ar ES normatīvajiem aktiem.


Написать комментарий