Daugavpils Universitātē notiks valsts mēroga informātikas olimpiāde

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Februāra sākumā Daugavpilī notiks Latvijas informātikas (programmēšanas) olimpiāde, ko organizē Valsts Izglītības Satura centra (VISC) sadarbībā ar Daugavpils Universitāti. Šogad tā notiks jau 26.reizi.

Jāatzīmē, ka tā ir vienīgā olimpiāde Latvijas mērogā, kuras valsts posma sacensības tiek rīkotas ārpus Rīgas. Pērn tā notika Jelgavā, bet iepriekšējos gados – Cēsīs, Rēzeknē un Ventspilī. Olimpiāde tiek rīkota kopš 1988.gada.

Olimpiādei ir trīs posmi – skolas, novada/pilsētas un valsts. Sacensības notiek divās vecuma grupās – jaunākajā (8.-10.klašu skolēni) un vecākajā (11.-12.klašu skolēni).

Minētā pasākuma galvenie mērķi ir ne tikai paplašināt un padziļināt izglītojamo zināšanas informātikā, radīt papildus stimulus informātikas apguvei, aktivizēt ārpusstundu darbu, bet arī atlasīt Latvijas valsts vienības kandidātus dalībai starptautiskajās sacensībās.

Olimpiādes uzdevumus sagatavojuši Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta pētnieki. Olimpiādes saturs ir vērsts uz efektīvu algoritmu izstrādi un to programmēšanu ar datora palīdzību kādā no valodām Pascal, C vai C++. Divu dienu laikā olimpiādes dalībniekiem būs jāizstrādā sešu uzdevumu risinājumu datorprogrammas – katrā no divām sacensību dienām piecu stundu laikā jāatrisina trīs uzdevumi.

Pērn novadu/pilsētas posma sacensībās piedalījās 162 (jaunākajā grupā 66, vecākajā – 96), bet uz valsts posmu tika uzaicināti 80 dalībnieki. Arī šī gada olimpiādē piedalīsies 80 jauno IT speciālistu.

Papildus informācija par olimpiādi atrodama šeit


Написать комментарий