“Toyota” oficiāli kļuvis par pasaulē lielāko autoražotāju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ar 9,75 miljoniem pārdotu automobiļu 2012. gadā "Toyota" izcīnījusi pasaules vislielākā autoražotāja titulu, izlaides apjomā apsteidzot amerikāņu koncernu "General Motors" (GM) un vācu "Volkswagen" (VW), vēsta aģentūra "Automotive News".

Līdzšinējais pasaules vislielākais autoražotājs GM pērn pārdevis 9,29 miljonus spēkratu, bet reitinga trešajā vietā ir VW ar 9,07 realizētajiem jaunajiem auto 2012. gadā. Jāatzīmē, ka "Toyota" pērn pārdošanas apjomus audzējusi par nepilniem 23%. Šāds pieaugums skaidrojams ar salīdzinoši vājajiem 2011. gada rezultātiem, kad "Toyota" ražošanu negatīvi ietekmēja dabas katastrofas Japānā un Taizemē.


Šogad "Toyota" plāno visā pasaulē pārdot 9,91 miljonu automobiļu, pamatā realizācijas pieaugumu novērojot Ziemeļamerikā, kur vājāka jenas kursa dēļ "Toyota" automobiļu cena kļūst konkurētspējīgāka salīdzinājumā ar dienvidkorejiešu spēkratiem, piemēram, "Hyundai" un "Kia". Tāpat "Toyota" cer uz Ķīnas tirgus pieaugumu, tādējādi kompensējot plānoto realizācijas samazinājumu vietējā, Japānas tirgū.


Написать комментарий