Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja apsolīja paskaidrot VK pārbaudes rezultātus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, pirmdien, 28.janvārī, pilsētas domē notika preses konference, kuras gaitā pašvaldības izpilddirektora vietnieks un uzņēmumu vadītāji skaidroja plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem Valsts kontroles pārbaudes rezultātus par laika posmu no 2010. līdz 2011.gadam.

Pārbaudes rezultāti, kā arī dažādi pieņēmumi un apsvērumi ieinteresēja sabiedrību. Šajā sakarā pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova informēja portālu Gorod.lv, ka šobrīd pašvaldība gatavo skaidrojošo kampaņu pilsētniekiem, kuras mērķis ir atbildēt uz visiem iedzīvotāju jautājumiem un nomierināt viņus.

„Žēl, ka mans amata priekšgājējs Jānis Lāčplēsis, būdams Saeimas deputāts, kopā ar dažiem politiskiem biedriem pievērš pastiprinātu uzmanību šim jautājumam. Nav vienkārši saprast visas ekonomiskās nianses, un politiskie oponenti izmanto pilsētnieku nezināšanu savos nolūkos.

Citu partiju pārstāvji vēl nav atpazīstami un pietiekoši kompetenti, bet Jāni Lāčplēsi bija ievēlējuši paši pilsētnieki, un tagad viņš rada negatīvu un izmanto viņu nezināšanu. Manuprāt, viņam nav morālu tiesību tā rīkoties, jo īpaši tāpēc, ka Valsts kontroles revīzija aplūkoja arī to laika posmu, kad viņš pats bija Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs.

Protams, cilvēkus uztrauc tarifi, Valsts kontroles aizrādījumi visvairāk skara uzņēmumu „Daugavpils ūdens”. Pēc tā vadītāja vārdiem, Valsts kontroles piedāvātās tarifu aprēķināšanas metodikas izmantošana veicinās tarifu paaugstināšanu, kas noteikti ietekmēs iedzīvotāju maksātspēju.

Turklāt Lāčplēša kungs ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību vērsās pie Sabiedrisko pakalpojumu cenu regulatora ar lūgumu pārskatīt siltumenerģijas tarifus. Cerams, ka Saeimas deputāta vēlmes turpināt politisko karjeru un viņa politisko ambīciju dēļ necietīs mūsu iedzīvotāji. Manuprāt, viņš izmanto pilsētnieku lētticību, sniedzot viņiem emocionāli negatīvu informāciju.

Politiķi bieži vien manipulē ar cilvēku apziņu, tomēr mums jāievēro cilvēcīgā un pilsoniskā pozīcija – jābūt korektiem pret pilsētniekiem, jādomā un jārūpējas gan par viņu labklājību, gan par viņu sirdsmieru”, - ir pārliecināta Žanna Kulakova.


Написать комментарий