Vabolē Meteņdienu svinēs saskaņā ar latgaliešu tradīcijām

foto: folklorasbiedriba.lv
foto: folklorasbiedriba.lv

10.februārī plkst.11:00 Vaboles pagasta parka laukumā notiks Meteņdienas svinības saskaņā ar latgaliešu tradīcijām, pasākuma nosaukums – „Aizgavienī cīmūs braucu”.

Vaboles kultūras nama direktore Vija Pinupe portālam Gorod.lv paziņoja, ka Meteņdienu svinības, ievērojot latgaliešu tradīcijas, Vabolē notiks jau ceturto reizi, un, pēc viņas domām, Vaboles kultūras nams bija viens no pirmajiem, kas uzsāka Meteņdienas svinības saskaņā ar latgaliešu tradīcijām.

Kultūras nama direktore atzīmēja, ka pasākums ar katru gadu kļūst arvien populārāks un plašāks, par ko liecina fakts, ka pērn svētku ietvaros notika sporta sacensības.

Pasākumu „Aizgavienī cīmūs braucu” veidos divas daļas. Pirmās daļas ietvaros paredzēts ragaviņu vilkšanas čempionāts, vizināšanās zirga pajūgā, braukšana no kalna ar ragaviņām, dažādas jautras izdarības. Meteņdienas svinībās uz ugunskura tiks cepta gaļa, kas saskaņā ar tradīcijām nodrošinās veiksmīgo nākamo gadu.

Otrā svinību daļa norisināsies Vaboles kultūras namā, kur plkst.14:00 notiks folkloras kopu un etnogrāfisko ansambļu koncerts. Kā arī visi interesenti varēs aplūkot folkloras kopu dalībnieku izstādi „Zeķu raksti Latgalē”.


Написать комментарий