Latgale lietuvieša Jonas Pleckevičius gleznās

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Ceturtdien, 7. februārī plkst. 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) tiks atklāta lietuvieša Jonas Pleckevičius gleznu izstāde „Latgale”, kurā skatāmi 18 mākslas darbi, kas gleznoti starptautisko plenēru laikā vairākās Latgales vietās - Rēzeknē, Preiļos, Riebiņos, Krāslavā u.c. Par to informē Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Izstāde skatāma līdz 2. martam!

Jonas Pleckevičius ir aktīvs plenēru organizators un dalībnieks. Regulāri piedaloties Latgales mākslinieku aktivitātēs, ir iemantojis ne vien draugus un domubiedrus, bet arī latgaliešu cieņu par mīlestību, ko mākslinieks velta Latgalei.

Gleznotājs dzimis 1948.gadā Švenčoņos (Švenčionys) Lietuvā, pašlaik dzīvo Utenā. Absolvējis Viļņas Valsts mākslas institūta Glezniecības fakultāti. 1976.g. izveidojis un aizvien ir Utenas mākslas skolas direktors. Koordinējis Utenas mākslas skolas – bijušās zirgu pasta stacijas restaurācijas darbus (1998-2003).

Pētījis senā zirgu pasta ceļa Sanktpēterburga-Varšava vēsturi un sagatavojis 3 grāmatas par šo tēmu, aprakstot zirgu pasta ceļa stacijas Utenas apriņķī (2000), no Rēzeknes līdz Utenai (2005) un no Kauņas līdz Daugavpilij (2007). 


Написать комментарий