Spēkā stājas likuma grozījumi, kas policistiem ļauj kontrolpirkumos iesaistīt jauniešus

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ceturtdien spēkā stājās grozījumus likumā "Par policiju", kas policijas darbiniekiem dod plašākas iespējas dažādos kontrolpirkumos iesaistīt nepilngadīgās personas, liecina informācija oficiālajā laikrakstā "Latvijas vēstnesis".

Grozījumi gan paredz, ka Ministru kabinetam jāizstrādā kārtība, kā veicams kontrolpirkums un kas policistiem jāievēro, iesaistot tajā nepilngadīgos. Lai konstatētu alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošanu nepilngadīgajiem, policija pašlaik kontrolpirkumos var iesaistīt nepilngadīgos, taču tie ir tikai jaunieši, kas papildu vispārējai vidējai izglītībai apgūst iemaņas policista darbā.

Likumprojekta autori norāda, ka tiesa šādu praksi atzinusi par likumīgu un grozījumi sekmēs plašāku sabiedrības līdzdalību likumpārkāpumu novēršanā. Grozījumi likumā "Par policiju" ir daļa no likumprojektu paketes, kas paredz mazināt alkohola patēriņu jauniešu vidū. Latvija atrodas starp tām.

Eiropas valstīm, kur alkohola patēriņš jauniešu vidū ir viens no augstākajiem. Savukārt alkohola pieejamība vērtējama kā augsta un pēdējo piecu gadu laikā situācija nav uzlabojusies.


Написать комментарий