Sociālo lietu pārvalde izmantos telpas, kuras vairs nevar atļauties invalīdi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

7.februārī kārtējā sēdē Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti pieņēma vairākus lēmumus, kuri ir saistīti ar līgumu termiņu pagarināšanu par telpu nodošanu bezatlīdzības lietošanā.

Telpas tika nodotas lietošanā dažām pilsētas sabiedriskajam organizācijām, kā arī Sociālo lietu pārvaldei.

Ar deputātu lēmumu Sociālo lietu pārvaldei tās funkciju nodrošināšanai tika nodotas telpas, kas atrodas Vienības ielā 4 (256 m2), kuras līdz šim izmantoja Invalīdu biedrība, tomēr nolēma pārvākties līdzekļu trūkuma dēļ.

Sociālo lietu pārvaldei tika nodotas arī telpas, kuras atrodas renovētajā mājā Imantas ielā 35-4 (54,5 m2), kur agrāk darbojās Daugavpils invalīdu apvienība, kura arī nespēj apmaksāt komunālos maksājumus, par ko rakstiski paziņoja Domei.

Uz diviem gadiem tika pagarināts līgums par telpu, kuras atrodas Liepājas ielā 4 (94 m2), nodošanu bezatlīdzības lietošanā. Minētās telpas izmantos biedrība „ODIN/VITA”.

Sēdes laikā biedrības vadītāja Nataļja Demjaņenko paziņoja, ka organizācija lūdza noslēgt līgumu uz ilgāku laiku, jo tas ir nepieciešams dalībai dažos ES projektos. Tomēr pašvaldības pārstāvji paskaidroja, ka lēmums par termiņa pagarināšanu saistīts gan ar juridiskiem aspektiem, gan ar to, ka pašvaldībai arī jādomā par piedalīšanos projektos, kuru vajadzībām būs nepieciešamas minētās telpas, kuras atrodas ēkā, kur darbojas Sociālo lietu pārvaldes Dienas centrs.

Uz 5 gadiem, apmierinot organizāciju lūgumus, tika pagarināti līgumi ar biedrību „Izglītības un inovāciju attīstības centrs” un “Starptautiskā Rērihu centra Latvijas nodaļas Daugavpils grupa”, kuras atrodas 18.novembra ielā 161 (bibliotēkas ēkā).
 


Написать комментарий