M.Isupova: Saskaņas pamatskola pārvāksies bijušās 5.pamatskolas telpās tikai pēc to remonta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirms dažiem gadiem, kad bijušās 5.pamatskolas telpas uz laiku ieņēma „Saules skola”, Daugavpilī tika runāts, ka pēc renovācijas bijušās 5.pamatskolas telpas kādu laiku izmantos Saskaņas pamatskola.

Pašlaik „Saules skola” joprojām izmanto minētās telpas, bet Saskaņas pamatskola, spriežot pēc Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītājas Marinas Isupovas vārdiem, nesteidzas pārvākties.

Kā zināms, Saskaņas pamatskola ir aizpildīta un atšķiras ar labu izglītības kvalitāti. Nākamo pirmklasnieku reģistrācijas pirmajā dienā vislielākā ažiotāža bija tieši sakarā ar vecāku vēlmi reģistrēt bērnus Saskaņas pamatskolā.

M.Isupova paziņoja, ka šī pamatskola nevar iekomplektēt vairāk par divām pirmajām klasēm un kļūt par vidusskolu ierobežotu telpu dēļ. Neskatoties uz augstākminēto, jautājums par Saskaņas pamatskolas pārcelšanu bijušās 5.pamatskolas telpās netiek apspriests.

M.Isupova atzīmēja, ka Saskaņas pamatskola gatava pārcelties uz citām telpām tikai gadījumā, ja tajās tiks veikts kosmētiskais remonts. Saskaņas pamatskolā esošie apstākļi esot ideāli: labs remonts un tīrība, kuru kolektīvs un skolēni ļoti sargā, tāpēc ir taisnīgi, ka viņi vēlas izremontētas telpas, atzīmēja M.Isupova.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldei pagaidām nav līdzekļu, lai veiktu bijušās 5.pamatskolas remontu, tādēļ tur atradīsies „Saules skola”, kura pagaidām nevar atgriezties savās iepriekšējās telpās. M.Isupova atzīmēja, ka, iespējams, „Saules skola” vēl ilgu laiku atradīsies bijušās 5.pamatskolas telpās, turklāt nav garantijas, ka uzņemot lielāku skolēnu skaitu, Saskaņas pamatskola saglabās izglītības kvalitāti.


Написать комментарий