Rīgas “Dinamo” astotais zaudējums pēc kārtas

foto: briedizz.deviantart.com
foto: briedizz.deviantart.com

Vakar kārtējo zaudējumu Kontinentālajā hokeja līgā piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā atzina Prāgas "Lev" pārākumu (1:3).

Normunda Sējēja, Mārtiņa Cipuļa un Aleksandra Ņiživija pārstāvētais klubs ieguva ļoti svarīgus punktus cīņā par "play-off", toties "Dinamo" piedzīvoja jau astoto zaudējumu pēc kārtas. Rīdziniekiem vienīgos vārtus guva Mārtiņš Karsums.

Kamēr Rīgas "Dinamo" jau var gatavoties Cerības kausam, Prāgas "Lev" punkti bija nepieciešami kā ēst cīņā par izslēgšanas spēlēm. "Lev" sastāvā bija daudzi bijušie "Dinamo" hokejisti. Trešajā maiņā darbojās Mārtiņš Cipulis, Tomāšs Surovijs un Marcels Hosa, bet ceturtajā maiņā blakus Aleksandram Ņiživijam bija Vitālijs Karamnovs. Jāatzīmē, ka rīdziniekiem pēc spēles prombūtnes sastāvā atgriezās bijušais kapteinis Guntis Galviņš, bet savainojuma dēļ vēl aptuveni divas nedēļas nespēlēs Arvīds Reķis.

Pirmajā trešdaļā no nesenajām emocijām un spriedzes Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā nebija ne vēsts. Tribīnes bija pustukšas (tikai trīsarpus tūkstoši skatītāju...), bet laukumā valdīja piesardzīgs hokejs ar ievērojamu momentu un emociju trūkumu. Astotajā minūtē pirmo noraidījumu nopelnīja Cipulis, taču "Dinamo" nespēja nostiprināties zonā un to neizmantoja. Toties otrās trešdaļas sākumā pie pirmā vairākuma tika "Lev". Raitis Ivanāns iesita pretiniekam no aizmugures, bet "Lev" pēc 73 sekundēm atklāja rezultātu - Mikaels Telkvists atvairīja Mihala Birnera metienu, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Petrs Vrāna (1:0).
Pēc četrām minūtēm Hosam bija lieliska iespēja dubultot pārsvaru. Galviņš kļūdījās savā zonā, bet glāba zviedru vārtsargs. Šajā epizodē cīņā par ripu Hosa ar nūju trāpīja Galviņam pa seju, un Guntis vairs nespēja turpināt spēli. 34.minūtē "Dinamo" tika pie otrā vairākuma, un šoreiz tas jau bija krietni labāks. Rīdzinieki izdarīja lielu spiedienu, kas noslēdzās ar loģisku vārtu guvumu - Mārtiņš Karsums no tuvas distances pielaboja ripu tukšā vārtu stūrī (1:1).
Trešās trešdaļas sākumā Ivanāns aizķeksēja Ņiživiju un vēlreiz atstāja komandu mazākumā. "Lev" vajadzēja tikai 22 sekundes, lai atgūtu vadību - Sotnieks nespēja pārtvert ripu, tā vārtu priekšā nonāca pie Nātana Oistrika, un kanādietis netraucēts guva vārtus (2:1). 51.minūtē pie noraidījuma tika Jēkabs Rēdlihs, un "Lev" guva jau trešos vārtus. Niklass Danielsons pēc nelielas pauzes izdarīja perfektu diagonālo piespēli, un Miko Mēnpē raidīja ripu zem vārtu pārliktņa. Trīs vairākumi, trīs vārti - 3:1! "Dinamo" nespēja lauzt cīņas gaitu un piedzīvoja likumsakarīgu zaudējumu.
Rīgas "Dinamo" tas bija jau astotais zaudējums pēc kārtas, no kuriem septiņi piedzīvoti pamatlaikā. Pēdējā uzvara svinēta desmitajā janvārī, kad izbraukumā izdevās pieveikt Maskavas "Spartak" (4:1). Savā laukumā "Dinamo" nav uzvarējis jau sešas spēles pēc kārtas. Pēdējā uzvara bija 22.decembrī pret Omskas "Avangard" (4:1). "Dinamo" ar 46 punktiem 50 spēlēs Rietumu konferencē ir pēdējā vietā, bet "Lev" ar 72 punktiem 50 mačos saglabā septīto pozīciju. Nākamo maču rīdzinieki aizvadīs jau parīt, kad uzņems Jāni Spruktu un Maskavas CSKA.
Rīgas "Dinamo" sastāvs
Vārtsargi: Mikaels Telkvists (Māris Jučers);
Aizsargi: Jēkabs Rēdlihs - Krišjānis Rēdlihs, Rodrigo Laviņš - Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks – Guntis Galviņš;
Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums (C) - Pols Šehura - Miks Indrašis, Roberts Bukarts - Andris Džeriņš - Gints Meija, Juris Upītis – Vitālijs Pavlovs - Džeimijs Džonsons, Raitis Ivanāns (A) - Māris Bičevskis - Elvijs Biezais, Gunārs Skvorcovs
KHL, 13.februāris
Rīgas "Dinamo" - Prāgas "Lev" 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Vārti: 24:21 Vrāna (Birners, vair.) 0:1, 34:14 Karsums (Sotnieks, Indrašis, vair.) 1:1, 42:40 Oistriks (Danielsons, vair.) 1:2, 50:29 Mēnpē (Danielsons, vair.) 1:3
Metieni: 28:28
Soda minūtes: 6:4
Vārtsargi: Mikaels Telkvists - Tomāšs Peperle


Написать комментарий