Visvairāk Valentīnu, kuri svin šodien savu Vārda dienu, dzīvo Daugavpilī

foto: ahtuba34.ru
foto: ahtuba34.ru

Šodien, 14.februārī, ir visu mīlētāju diena, kad visi iemīlējušies dāvina un saņem pretī Valentīndienas atklātnes, puķes, saldumus, rotaļlietas.

Šie ārzemju svētki kļuva ļoti populāri arī mūsu valstī, sākotnēji tos svinēja tikai jaunieši, bet ar laiku šos svētkus atzina arī vecākas paaudzes cilvēki.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) statistikas dati liecina, ka Visu mīlētāju dienā Vārda dienu svin 2 680 Latvijā dzīvojošie Valentīni un Valentīnes. Saskaņā ar apkopotiem datiem, visvairāk minēto vārdu īpašnieku dzīvo Daugavpilī un Rīgas rajonā.

Portāls Gorod.lv sveic visus Valentīnus un Valentīnes, kā arī tos, kuri atzīst un atzīmē šos romantiskos svētkus! Novēlam daudz mīlestības, lai tā vienmēr būtu abpusējā, kā arī laimi un savstarpējo sapratni. Savukārt tiem, kuri vēl nav atraduši savu otro pusīti, no sirds novēlam pēc iespējas ātrāk to sastapt.

Leģenda vēsta, ka kristiešu mācītājs Valentīns neievēroja imperatora Klaudija II rīkojumu, kas aizliedza vīriešiem un sievietēm precēties, un slepus laulāja iemīlējušos pārus. Kad patiesība nāca gaismā, Valentīnam piesprieda nāves sodu.

Atrodoties apcietinājumā, arī pats Valentīns iemīlējās cietumnieka meitā Jūlijā. Pirms savas sodīšanas viņš uzrakstīja meitenei atvadu vēstuli, kur pastāstīja par savu mīlestību, un parakstīja to „Tavs Valentīns”. Šī vēstule tika izlasīta pēc tam, kad viņam tika izpildīts nāves sods, - 286.gada 14.februārī. Vēlāk Valentīnu kanonizēja katoļu baznīca un viņš tiek uzskatīts par visu mīlētāju aizbildni.
 


Написать комментарий