Somijas prezidents: Putins ir labs forvards

foto: serbian.ruvr.ru
foto: serbian.ruvr.ru

Atrodoties ar vizīti Krievijā Somijas prezidents Sauli Nīniste apgalvoja, ka viņa kolēģis Vladimirs Putins ir ļoti labs forvards, ziņo portāls briansk.ru.

„Hokeja komandā viņš ir labs centrālais uzbrucējs,” teica Somijas prezidents, atbildot uz jautājumu, kā Jūs redzat Krievijas prezidentu. „Mēs tikāmies dažas reizes, tikšanās bija ļoti patīkamas,” papildināja Somijas prezidents. Vēl prezidents atbildēja, ka sazināties ar Putinu viņam nesagādā nekādas grūtības.

Putins un Nīniste nolēma neaizmirst kopīgos hokeja treniņus. „Diemžēl šīs vizītes laikā mums neizdosies uzspēlēt hokeju, bet mēs noteikti neaizmirsīsim par šo jauko tradīciju,” teica Krievijas prezidents, atceroties spēli, kura notika vasarā Ļeņingradas apgabalā. Somijas prezidents piekrita Putina teiktajam.

Abu valstu līderi apsprieda jautājumu par bērnu atņemšanu no krievu ģimenēm Somijā. „Mūsu valstī bērna tiesības ir ļoti aizsargātas un mums nav pieejama informācija par ģimenēm, no kurām bērni bija atņemti. Toties man izdevās atrast datus par bērnu atņemšanu, pēc sniegtās informācijas secināju, ka bērni, kuru vecāki ir krievi vai viens no vecākiem ir krievs, tiek atņemti no ģimenēm ne biežāk kā no somu ģimenēm,” pateica Somijas prezidents.

Viņš atzīmēja, ka Somijā „ir ļoti attīstīta bērnu tiesību aizsardzība. Gadījumos, kad amatpersonas redz, ka tiek pārkāptas bērnu tiesības un vecāki nepilda savus pienākumus, pieņem attiecīgos lēmumus pret vecākiem”. Tajā pašā laikā Somijas prezidents piebilda, ka vecākiem ir iespēja aizsargāt savas tiesības Somijas un ES tiesās.


Написать комментарий