Daugavpils pilsētas dome ar sesto piegājienu pārdeva ēku un zemi Rīgas ielā par 15 tūkstošiem latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 14.februārī Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja izsoles rezultātus, kuras gaitā tika pārdota ēka Rīgas ielā 49A kopā ar piegulošu zemi 711 m2 platībā. Izsole notika šā gada 26.janvārī. 

Tā bija Domes izsludinātā sestā izsole. Iepriekšējā izsole notika pagājušā gada vasarā, un nekustamā īpašuma cena bija 34 tūkstoši lati, no kuriem ēka maksāja vienu latu.

Pēdējās izsoles gaitā nekustamais īpašums tika pārdots par 15 100 latiem, kaut arī sākotnējā izsoles cena bija 14 600 lati. Vienam no diviem izsoles dalībniekiem vajadzēja tikai vienreiz paaugstināt cenu par 500 latiem, un viņš iegādājās nekustamo īpašumu. Rezultātā nekustāmais īpašums piederēs kādai sabiedrībai ar ierobežotu atbildību.

Ēka Rīgas ielā 49A, kura atrodas pilsētas vēsturiskajā centrā, tika izlikta pārdošanā 2008.gadā, un tās sākotnējā cena bija 85 tūkstoši latu (zeme maksāja 74 tūkstošus, ēka – 11 tūkstošus).

Izsolītā ēka tika uzcelta 1892.gadā, 2004.gadā tai tika atņemts dzīvojamās mājas statuss. Saskaņā ar teritoriālo plānojumu minēto nekustamo īpašumu var izmantot dzīvojamai apbūvei.


Написать комментарий