“Dinamo” pēcspēles metienu sērijā uzvar CSKA un pārtrauc astoņu zaudējumu sēriju

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas priekšpēdējā mačā piektdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Maskavas CSKA komandu, kuru pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts, pārtraucot astoņu neveiksmju sēriju, ziņo LETA.

Vārtus "Dinamo" labā guva Roberts Bukarts un Krišjānis Rēdlihs, bet CSKA labā ar precīziem metieniem izcēlās Jakovs Rilovs un Šons Morisons.

"Dinamo" komandas galvenā trenera pienākumu veicējs Artis Ābols šim mačam pieteicis sešus aizsargus un 12 uzbrucējus, bet vārtu drošība uzticēta zviedram Mīkaelam Telkvistam.

Spēli abas vienības uzsāka aktīvi un atraisīti. Jau pēc spēlētām četrām minūtēm noraidījumu nopelnīja viesu komandas spēlētājs Dmitrijs Moņa, taču rīdzinieku centieni izmantot viena vīra pārsvaru nevainagojās panākumiem. Cīņas 12.minūtē Rīgas komandu vadībā izvirzīja Bukarts, bet jau mazāk kā pēc trim minūtēm Mārtiņa Poreja nopelnīto noraidījumu izmantoja Rilovs, izlīdzinot rezultātu uz tablo.

Līdz pirmās trešdaļas beigām rīdziniekiem vēl reizi radās iespēja spēlēt vairākumā, taču to izmantot neizdevās un pirmajā pārtraukumā vienības devās pie neizšķirta rezultāta - 1:1.

Spēles otrās trešdaļas pašā sākumā vadībā izvirzījās "Dinamo" komanda. CSKA vienības līdera Aleksandra Radulova pirmās trešdaļas beigās nopelnīto noraidījumu izmantoja Krišjānis Rēdlihs, izmantojot pirmo vairākumu šajā cīņā. Pēc piecām minūtēm uz par klupināšanu tika noraidīts rīdzinieku uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, taču viesi vairākumu izmantot nespēja. Šāds pat iznākums bija arī trešdaļas vidū Pola Šekuras nopelnītajam pārkāpumam, taču trešdaļas 15.minūtē mazākumā izlīdzinājumu CSKA panāca Morisons, gūstot savu otro rezultativitātes punktu šajā mačā.

Trešdaļas pēdējā minūtē lieliska izdevība izvirzīties vadībā bija "Dinamo" komandai, taču vienības kapteiņa Mārtiņa Karsuma metiens lidoja garām vārtiem un arī otrais mača nogrieznis noslēdzās neizšķirti.

Spēles pēdējās trešdaļas sākumā nevienai no komandā vērā ņemamu iniciatīvu iegūt neizdevās, tomēr Rīgas komandas spēlētāji turpināja darboties aktīvi un azartiski. Trešdaļas otrajā pusē iniciatīvu tomēr izdevās pārņemt mājiniekiem, izveidojot vairākas bīstamas situācijas pie CSKA vārtiem.

Mazāk kā četras minūtes pirms pamatlaika beigām pusminūtes pārtraukumu pieprasīja Ābols, bet mazāk kā minūti līdz trešdaļas beigām vārtus guva Karsums. Tie gan netika ieskaitīti, jo mirkli pirms tam CSKA spēlētāji bija izgrūduši vārtus no tiem paredzētās vietas.

Līdz ar to pēc mača pamatlaika beigām uzvarētājs netika noskaidrots un mačs tiks turpināts pagarinājumā.

Spēles pagarinājumu abas komandas aizvadīja aktīvi, taču bar precīzu metienu neviena no vienībām izcelties nespēja.

Regulāro čempionātu noslēdzošo mājas spēļu sēriju "Dinamo" sāka trešdien, ar 1:3 zaudējot Čehijas klubam Prāgas "Lev", ko pārstāv Latvijas izlases uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Mārtiņš Cipulis. Šī vienībai bija jau astotā neveiksme pēc kārtas, kas ir atkārtots komandas visu laiku sliktākais rezultāts.

Mačā pret CSKA rīdziniekiem nepalīdz aizsargs Arvīds Reķis, kurš kakla skriemeļu savainojuma dēļ nevarēs spēlēt divas nedēļas, kā arī vēl viens aizsargs Guntis Galviņš, kuram spēlē pret "Lev" tika pāršķelta virslūpa.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās septembrī Maskavā, kad pārāki ar 2:1 bija mājinieki.

Pirms šīs mājas spēļu sērijas "Dinamo" komanda uz ledus nebija devusies kopš janvāra beigām, kad piedzīvoja trīs zaudējumus izbraukumā. Pēc tam KHL iestājās nacionālo izlašu pārtraukums, kura laikā astoņi "Dinamo" hokejisti palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas turnīrā Rīgā valstsvienības rindās spēlēja arī Sprukts.

Sprukts, kurš pēc pārcelšanās no "Dinamo" CSKA aizvada savu pirmo sezonu, 48 mačos šosezon guvis četrus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Rīgas "Dinamo" komanda zaudējusi izredzes uz iekļūšanu Gagarina kausā. Latvijas klubs pēc regulārās sezonas noslēguma sacentīsies Cerību kausā, kurā spēkosies Gagarina kausa izcīņā neiekļuvušie klubi.

Regulāro čempionātu "Dinamo" noslēgs svētdien ar cīņu pret Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 46 punktiem 50 spēlēs atrodas pēdējā, 14.pozīcijā, bet visas līgas kopējā ieskaitē Latvijas klubam 24.vieta 26 vienību konkurencē. Savukārt CSKA ar 95 punktiem šajā pašā konferencē ieņem otro vietu.

Latvijas klubs izslēgšanas spēlēm nav kvalificējies pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē.


Темы: , , , ,
Написать комментарий