Ārvalstu studenti īrei aktīvi meklē lielus dzīvokļus, kuros var apmesties vairāki cilvēki kopā

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Aktīvākie dzīvokļu meklētāji īres tirgū patlaban ir ārvalstu studenti, kas turpina vai ir uzsākuši mācības un meklē sev lielus, mēbelētus dzīvokļus, kuros var apmesties vairāki studenti kopā, teikts nekustamā īpašuma kompānijas "Ober-Haus" mājokļu tirgus pārskatā, ziņo "Nozare.lv"

Arvien vairāk īres dzīvokļus meklē arī vēstniecību darbinieki, kas vairāk interesējas par dzīvokļiem klusajā centrā. Šie klienti parasti interesējas par īpašumiem cenu kategorijā no 550 eiro (385 latiem) mēnesī par divistabu dzīvokli līdz pat 1700 eiro (1190 latiem) mēnesī par trīsistabu līdz piecistabu dzīvokli.

Klienti, kas interesējas par dzīvokļu īri pilsētas centrā, arvien biežāk izskata arī dārgākus dzīvokļus cenu kategorijā no 700 līdz 1000 eiro (no 490 līdz 700 latiem) mēnesī.

Īres cenas janvārī nav mainījušās, teikts pārskatā. Jaunajos projektos centrā tās ir vidēji no deviņiem līdz 11 eiro (no 6,3 līdz 7,7 lati) par kvadrātmetru. Pirmskara ēkās centrā īres cena ir no septiņiem līdz deviņiem eiro (no 4,9 līdz 6,3 lati) par kvadrātmetru, bet klusajā centrā no astoņiem līdz desmit eiro (no 5,6 līdz septiņi lati) par kvadrātmetru.

Arī īres cenas mikrorajonos janvārī nav mainījušās un šajā segmentā ir vidēji 130 eiro (91 lats) mēnesī par vienistabas dzīvokļiem, 180 eiro (126 lati) mēnesī par divistabu dzīvokļiem un 220 eiro (154 lati) mēnesī par trīsistabu dzīvokļiem.
 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий