Somijā rublis ir populārāka ārzemju valūta

foto: dni.com.ua
foto: dni.com.ua

2012.gadā tūristi no Krievijas Somijā iepirkās uz 1,2 miljardiem eiro, tas ir par 40% vairāk nekā 2011.gadā, ziņo portāls www.hibiny.com.

Somiju sāk biežāk apmeklēt Krievijas pilsoņi, lai iepirkties vai vienkārši atpūsties. 2012.gadā tie patērēja Somijā 1,2 miljardus eiro, tas ir par 39,5% vairāk nekā 2011.gadā, kad krievi patērēja Somijā 860 miljonus eiro.

Tūrists parasti Somijā iepērk pārtikas produktus – piemēram, zivs produkcija. Pēc tam seko apģērbi vecākiem, virtuves piederumi un citas saimniecības preces.

2012.gada oktobrī universālveikals „Stockmann” Helsinkos sāka pārdot preces par rubļiem, tas ir kā draudzības žests starp abām valstīm. Pēdējo triju mēnešu laikā šis projekts popularizējas, bet vairākums pie kases norēķinās ar elektronisko naudu. Rublis kļuva par populārāko ārzemju valūtu Somijā, pastāstīja universālveikala darbiniece.

Somijā attīstās medicīnas tūrisma industrija, pateicoties tūristu pieplūdumam no Krievijas, raksta laikraksts BarentsObserver. No Krievijas braucošo tūristu skaits, kuri vēlas saņemt medicīnas pakalpojumus ar katru gadu pieaug un šī tendence pēc ekspertu domām attīstīsies.


Написать комментарий