Daugavpils «Tramvaju uzņēmums» par valsts līdzekļiem apmācīs 8 jaunus tramvaju vadītājus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils „Tramvaju uzņēmums” nolēmis piedalīties Nodarbinātības valsts aģentūras programmā un apmācīt jaunus darbiniekus par valsts līdzekļiem.

Uzņēmuma personāla inspektore Alīna Jakovļeva paziņoja portālam Gorod.lv, ka uzņēmums programmas rezultātā cer uz 8 kvalificētiem tramvaju vadītājiem.

Šobrīd uzņēmumā strādā 52 tramvaju vadītāji, kuri tiek galā ar slodzi, bet tas sagādā grūtības. Personāla inspektore paziņoja, ka visai sarežģīta situācija veidojas, ja darbinieki saslimst, sakarā ar ko uzņēmums ir spiests izsaukt uz darbu citus vadītājus un rezultātā veidojas pārstrāde.

„Mēs skatāmies nākotnē un neizslēdzam iespēju, ka kāds varētu aiziet no darba, kāds – iziet pensijā, daži vadītāji lūdz pārcelt viņus konduktora vietā. Tādēļ pērn radās doma par jaunu darbinieku apmācību. Noskaidrojām, kur Latvijā to varētu izdarīt un sapratām, ka tas ir visai sarežģīti un dārgi. Rezultātā tika nolemts piedalīties NVA programmā, kuras ietvaros darba devēja vajadzībām tiek apmācīti bezdarbnieki”, - pastāstīja A.Jakovļeva.

Konkurss par „Tramvaju uzņēmumam” nepieciešamo jaunu darbinieku apmācību notiks līdz 26.februārim. Savukārt cilvēku, kuri tiks apmācīti un pieņemti darbā, atlasē piedalīsies arī uzņēmuma pārstāvji.

A.Jakovļeva atzīmēja, ka daudzi cilvēki izteikuši vēlmi piedalīties apmācībā un vēlāk strādāt par tramvaju vadītājiem, pat neskatoties uz to, ka pretendentu loku samazina prasības – B kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība un noteiktā līmeņa latviešu valodas zināšanas (saskaņā ar Profesiju klasifikatoru).

Ja konkurss noslēgsies veiksmīgi, apmācības notiks Daugavpilī un tiks pabeigtas līdz 31.jūlijam.

Jāatzīmē, ka tramvaju vadītāja likme Daugavpilī ir sākot no Ls 1,80, tās apmērs ir atkarīgs no darbinieka klases, kā arī no svētku dienās, brīvdienās un naktsmaiņās utt. nostrādāto stundu skaita. Vidēji tramvaju vadītāji saņem darba algu līdz Ls 280 pirms nodokļu atskaitīšanas.
 


Написать комментарий