Aptauja: iedzīvotāji pārliecināti, ka amatpersonas pirms vēlēšanām izmantos administratīvos resursus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Apmēram divas trešdaļas jeb 69% Latvijas iedzīvotāji ir pārliecināti, ka, tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, pieaugs gadījumi, kad amatpersonas nepamatoti izmantos administratīvos resursus personīgo mērķu sasniegšanai, liecina pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT rīkotais pētījums.

Aptaujas dalībnieku vidū, sniedzot atbildes internetā, 29% atbildējuši, ka noteikti amatpersonas nepamatoti izmanto administratīvos resursus personīgo mērķu sasniegšanai, bet 39% - drīzāk jā.


Pretējās domās ir 8% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kuri norāda, ka gadījumi, kad amatpersonas nepamatoti izmanto administratīvos resursus personīgo mērķu sasniegšanai, nepieaug tuvojoties pašvaldību vēlēšanām - 1% respondentu atbildējuši, ka tas noteikti nenotiek, bet 7%, ka drīzāk ne.

16% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka tendence, kad amatpersonas nepamatoti izmanto administratīvos resursus personīgo mērķu sasniegšanai, pastāv visu laiku - neatkarīgi no vēlēšanu tuvošanās. 8% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptaujā laikā no 12. līdz 14.februārim ar interneta starpniecību visā Latvijā piedalījušies 700 ekonomiski aktīvi Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem.


Написать комментарий