Kiprā nošautais jaunietis nogādāts dzimtenē 1

foto: treideri.lv
foto: treideri.lv

Kā informē Ārlietu ministrija (ĀM), dzimtenē ir nogādāts jaunietis no Latvijas, kurš tika atrasts miris Kiprā.

Jau iepriekš tika vēstīts par Kiprā atrastu mirušu jaunieti no Latvijas, par kura nāvi 6. februārī tika informētie viņa piederīgie. Jaunietis tika atrasts ar šautu brūci galvā kādā mežā Kiprā. Pēc nelaiķa mātes teiktā, viņa saskārās ar problēmām saistībā ar dokumentu un identifikācijas nokārtošanu caur valstu vēstniecībām. Lielākās problēmas bija sagādāt naudu, lai spētu nodrošināt mirušā repatriēšanu uz Latviju. Bija nepieciešami apmēram 2 500 eiro, kuru piederīgajiem nebija, tādēļ lūdza atsaukties cilvēkus, kas spētu palīdzēt.

Ministrija apstiprina, ka ir darījusi visu iespējamo, lai palīdzētu mirušā radiniekiem smagajā brīdī. Kopš fakta uzzināšanas Latvijas vēstniecība Grieķijā un Latvijas goda konsulāts Kiprā no Kipras iestādēm vairakkārt prasīja informāciju un dokumentāciju par Aleksandra Činguļa nāves apstākļiem, ko nodeva tālāk radiniekiem. Tāpat radiniekiem tika nodrošināta informācija par iespējām repatriēt mirušo uz Latviju.

Pēc ĀM sniegtās informācijas, dokumentācija sadarbojoties ar ministriju ir noritējusi veiksmīgi. Arī nepieciešamais finansējuma repatriācijai tika savākts, iepriekš nra.lv publicētā raksta laikā. Puiša mirstīgās atliekas 20. janvārī tika nogādātas Latvijā.


Написать комментарий

20 Janvari??