Pretendents uz Romas pāvesta amatu bija nopratināts lietā par priesteri pedofilu

foto: maltastar.com
foto: maltastar.com

Ņujorkas arhibīskaps, kardināls Timothy Dolans sniedza liecības lietā par priesteru pedofilu Viskonsinas štatā, arhibīskaps štatu pārstāvēja no 2002.-2009.gadam, ziņo portāls armenpress.am.

„Pratināšana bija saistīta ar arhibīskapa nodomu publicēt viņam zināmās personas, kuras ir saistītas lietā par seksuālajiem noziegumiem,” paziņoja Miloukas arhibīskapijas pārstāvis Franks Lokoko.

2011.gadā Miloukas arhibīskapija pieprasīja pasargāt sevi no bankrota, paziņojot par līdzekļu noplūdi uz kompensāciju maksāšanu cietušajiem seksuālajos noziegumos.

Pēc masu saziņas līdzekļu informācijas, Miloukas eparhija bija astotā, kura ASV paziņoja par bankrotu kompensāciju izmaksāšanas dēļ.

2002.gadā kompensācijas ASV katoļu baznīcai izmaksāja 2 miljardus dolāru.

Atgādinām, ka ASV katoļi pieprasa aizliegt kardinālam Rodžeram Mahoni aizliegt piedalīties balsošanā jaunā Romas pāvesta izvirzīšanā. Lieta par pedofiliju met ēnu uz katoļu baznīcu.

77 gadīgais hierarhs, kuram ir balstiesība, un viņš ir potenciālais kandidāts uz Romas pāvesta amatu, 23.februārī piedalīsies Losandželosā Augstākās tiesas sēdē.

Lietā viņš ir liecinieks par 127 gadījumiem, kad priesteri uzmācās nepilngadīgām personām. Pašlaik Mahoni ir atlaists no savu pienākumu pildīšanas Baznīcā.


Написать комментарий