Daugavpils bērnudārzu renovācijas konkursā saņemtā sūdzība varētu tikt izskatīta marta vidū

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Februāra vidū kļuva zināms, ka ir saņemta sūdzība par konkursu par 8 Daugavpils bērnudārzu renovāciju ERAF fonda programmas ietvaros. Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs Valērijs Kononovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka ir pārsūdzētas trīs no piecām konkursa lotēm.

Sūdzības saņemšana konkursā, kurā paredzētas divu miljonu lielas izmaksas, ir normāla situācija, atzīmēja V.Kononvs, piebilstot, ka lēmumus par uzvarētāja noteikšanu nebija vienkāršs un to ietekmēja pretendentu piedāvājumu pamatojums un iesniegto dokumentu noformējums.

Firmas, kura iesniedza sūdzību par konkursa rezultātiem, piedāvājumos konkursa komisija konstatēja, ka dažās pozīcijās norādīta informācija būtiski atšķiras no materiālu vidējām tirgus cenām. Kā arī sertificētais speciālists savā atzinumā norādīja, ka vairāku pozīciju cenas ir nepamatoti zemas.

V.Kononovs paziņoja, ka pretendentam tika piedāvāts iesniegt pašvaldībai pierādījumus, kurus izskatot, Dome neatzina tos par pierādījumiem, jo dažādās lotēs materiālu un darbu cenas būtiski atšķirās.

Atbildot uz jautājumu par to, kāpēc konkursa uzvarētājs tika izvēlēts, ņemot vērā zemāko cenu, nevis ekonomisko izdevīgumu, jo pilsētas skolu renovācija apliecināja šīs pieejas trūkumus, V.Kononovs atzīmēja, ka šādā gadījumā konkursa nolikumā vajadzētu precīzi formulēt izvērtējuma kritērijus, kuri varētu būt visai subjektīvi.

„Prasība izvēlēties uzvarētāju, ņemot vērā zemāko cenu, nenozīmē, ka pašvaldība nevar izvērtēt piedāvājumu un pierādīt, ka cena ir pārāk zema un neļaus izpildīt darbus kvalitatīvi un savlaicīgi”, - atzīmēja V.Kononovs.

Līdz 1.martam pašvaldība iesniegs Iepirkumu uzraudzības birojā savus paskaidrojumus, sūdzība tiks izskatīta marta vidū. Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs atzīmēja, ka vēl var paspēt veiksmīgi pabeigt iepirkumu.


Написать комментарий