Žerārs Depardjē apsolīja runāt krievu valodā 1

foto: obozrevatel.com
foto: obozrevatel.com

Franču aktieris Žerārs Depardjē janvārī saņemot Krievijas pilsonību, paziņoja, ka ir apņēmies iemācīties krievu valodu un izveidot raidījumu ciklu Krievijas televīzijā

Par to aktieris, ierodoties Krievijā pēc oficiālās deklarācijas, paziņoja žurnālistiem, vēsta portāls top.rbc.ru.

Pēc viņa vārdiem, krievu valoda viņam ir nepieciešama vieglākai saziņai ar krieviem. Pie tam aktiera plānos ietilpst cikla izveide Krievijas televīzijā. Viņš jau ir apspriedis šo iniciatīvu ar kultūras ministru Vladimiru Medinski. Pēc Ž.Depardjē vārdiem pēc viņa izdomas tā būs televīzijas sērija, kas balstīta uz krievu kultūru, kurā savukārt tiek gaidīta daudzu valstu aktieru piedalīšanās.

Jau sestdien, 23.februārī, Ž.Depardjē devās uz Mordoviju, kur viņa Krievijas pasē, tiks iespiests zīmogs par deklarācijas esamību. Aktieris  turklāt atzinās, ka ir pilnībā apmierināts ar savu  dzīvokli Saranskā. Dzīvoklis, kurā būs reģistrēts Ž.Depardjē, atrodas Mordovijas galvaspilsētas centrā, Demokrātiskā ielā.

Atgādināsim, ka Ž.Depardjē saņēma Krievijas pasi šā gada 6.janvārī, uzreiz pēc tam, kad pieņēma lēmumu par attiekšanos no franču pilsonības, sakarā ar gaidāmo nodokļu paaugstināšanos uz bagāto ienākumiem. Šajā pat dienā aktieris apmeklēja Saransku, kur valsts vadība uzreiz piedāvāja viņam deklarēšanos un dzīvokļa atslēgas.

Mordovijā Ž.Depardjē ir augsti godājama mordovieša pase. Uz agrāk izteikto valsts vadības piedāvājumu – veidot vietējās kultūras galvu, aktieris atbildēja noraidoši.


Написать комментарий

Par tādu ākstu komentāru nevar būt,nav jēgas!