Programma «Brigāde» izsludina konkursu Rēzeknē

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

No 6. līdz 22. martam Rēzeknes pilsētas iedzīvotāji ir aicināti iesniegt savus pieteikumus programmas „Brigāde” radošās uzņēmējdarbības konkursam, ko organizē Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija (SFL), Rēzeknes pilsētas domi un Latgales vēstniecība GORS (SIA „Austrumlatvijas koncertzāle”), informē Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Konkursā finansiālu atbalstu līdz Ls 2500 apmērā saņems līdz 3 uzvarētājiem, kuru projekta ideja balstīta mākslā un kultūrā, atbilst sociālas un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības pamatprincipiem, kā arī atrodas reālā vietā Rēzeknē.

Par programmu „Brigāde” un konkursu Rēzeknē tuvāk būs iespējams uzzināt, apmeklējot „Brigādes" darbnīcu nākamnedēļ, 12. martā, plkst. 12.00 Rēzeknes pilsētas domes lielajā zālē, Atbrīvošanas alejā 93. Darbnīcas ietvaros norisināsies arī ekspertes Vitas Brakovskas meistarklase „Praktiskais radošums uzņēmējdarbībā – mīti, patiesība un prakse”. Dalība darbnīcā – bezmaksas, iepriekš piesakoties līdz 11. martam pa e-pastu koncertzale@rezekne.lv. Pieteikumā jānorāda savs vārds, uzvārds, kontaktinformācija (tālruņa numurs vai e-pasts). Savukārt konkursa nolikums un idejas pieteikuma anketa ir pieejama ziņas pielikumā, kā arī portāla sadaļā Kultūra/Latgales vēstniecība "Gors"/Programma "Brigāde".

Ekspertei Vitai Brakovskai, MBA (biedrība „Zinis”), ir praktiska pieredze indivīdu radošo uzņēmējspēju veicināšanā, kā arī inovācijas atbalsta instrumentu izstrādē un ieviešanā. V.Brakovska ir ieguvusi starptautisku pieredzi radošās domāšanas rosināšanā Krievijā un Turcijā, kā arī Eiropas Komisijas atzinību par LIAA inovatīvo biznesa ideju konkursa „Ideju kauss” ieviešanu. Eksperte ir Britu padomes Latvijā radošās domāšanas metodoloģijas „Nākotnes pilsētas spēle” sertificēta vadītāja. Vairāk informācijas: http://zinis.lv/.

Programmas „Brigāde” konkurss Rēzeknē norisinās pirmo reizi, savukārt jau iepriekš ziņots, ka februārī noslēdzies konkurss Rīgā, kur no 92 projektiem finansiālu atbalstu sava radošā uzņēmumu izveidošanai un attīstīšanai saņēma 14 iniciatīvas. Tuvākajos mēnešos ar konkursā iegūto finansiālo „atspērienu” palīdzību durvis galvaspilsētā vērs jaunas apģērbu un mēbeļu darbnīcas, mūzikas ierakstu studija, daudznacionāla virtuve, fotodarbnīca, „capoeira” deju studija un citi oriģināli uzņēmumi.

Rēzeknē iesniegto projektu atlase norisināsies divās kārtās – iesniegtās idejas vispirms vērtēs pašvaldības izveidota žūrija, savukārt otrajā kārtā norisināsies intervijas ar projektu autoriem, kurās piedalīsies arī eksperti no Rīgas.

Plašāku informāciju par programmu „Brigāde”, konkursa nosacījumiem, pieteikšanās norisi un pasākumiem, iespējams iegūt portāla sadaļā Kultūra/Latgales vēstniecība "Gors"/Programma "Brigāde", projekta mājas lapā www.brigade.lv, kā arī Twitter @brigade_lv un Facebook http://www.facebook.com/programmabrigade.

Par programmu „Brigāde”

Programmas „Brigāde” mērķis ir atbalstīt radošu, ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, kas balstīta mākslā un kultūrā, risina sociālos jautājumus un uzlabo vietējo kopienu dzīves kvalitāti. Pirmais programmas „Brigāde” konkurss norisinājās 2010.gada vasarā, pēc kura tika radītas 12 jaunas iniciatīvas, savukārt šajā pavasarī līdz 5000 latu sava uzņēmuma radīšanai un attīstīšanai saņēma 14 konkursa uzvarētāji ar inovatīvām un oriģinālām idejām. Programmu „Brigāde” organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija, savukārt programmas finansējumu nodrošina Open Society Foundations.


Написать комментарий