Krāslavas novada skolēnu skatuves runas un literāro uzvedumu konkurss «Ievelc dziļā elpā savu Latviju!»

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Noslēdzies Krāslavas novada skolēnu skatuves runas un literāro uzvedumu konkurss „Ievelc dziļā elpā savu Latviju!”,kas ir viens no cikla „Latvijai 95” pasākumiem, ko šogad īsteno Valsts izglītības satura centrs - stāsta Krāslavas BJC metodiķe Sanita Kumpiņa, informē Krāslavas novada portāls.

Novadā to rīkojam mēs, Krāslavas bērnu un jauniešu centrs, pulcējot dalībniekus no novada skolām. Konkurss ik gadu tiek rīkots ar mērķi izkopt skolēnos nacionālo identitāti un emocionālo un radošo pašizpausmi, izmantojot vārda mākslas spēku. Mazākumtautību izglītības iestāžu bērni un jaunieši tiek motivēti runāt literāri pareizā latviešu valodā. Konkurss attīsta un pilnveido bērnu un jauniešu skatuves runas kultūru.

Profesionāli novērtēt dalībnieku skatuves runas iemaņas un literāros uzvedumus šogad tika aicināti: Irēna Maļkeviča, Dagdas novada IKSN izglītības darba speciāliste, Andrupenes psk. teātra pulciņa „Rūķi” vadītāja,Zinaīda Konošonoka, Dagdas vsk. latviešu valodas un literatūras skolotāja,Ņina Petuhova, Krāslavas Valsts ģimnāzijas krievu valodas skolotāja unVoldemārs Varslavāns, Krāslavas KN mākslinieciskās daļas vadītājs, amatierteātra režisors.

Skolēnu individuālie priekšnesumi un literārie uzvedumi tematiski bija jāsaista ar skolēnu nacionālās un valstiskās identitātes stiprināšanu, izvēloties daiļdarbus par tēmām: ģimene, mājas, skola, tauta, valoda, dzimtā puse, tēvzeme, Latvija. Skolēni, savu pedagogu virzīti, priekšnesumos izmantoja arī to latviešu literātu daiļdarbus, kuriem šogad tiek atzīmētas jubilejas.

Novada skatē skanēja O.Vācieša, I.Ziedoņa darbi gan latviešu, gan krievu valodā. Ik gadu kāds izvēlas M.Zālītes, M.Mellēnas, J.Petera, I.Indrānes, F.Bārdas, E.Uspenska, V.Suhomlinska darbus.

Krāslavas novada skatuves runas konkursa rezultāti ir šādi:

I pakāpes diplomus saņēma

Ieva Jokste, 9.kl.,Indras vsk. 
Laura Berga, 9.kl., Krāslavas Varavīksnes vsk.
Astrīda Daņiļeviča, 7.kl., Krāslavas psk. 
Gunta Maijere, 8.kl., Krāslavas VĢ

II pakāpes diplomi -

Viktors Labincevs,1.kl., Skaistas psk.
Viesturs Andžāns, 3.kl., Krāslavas psk.
Ilga Ļapere, 3.kl., Krāslavas Varavīksnes vsk.
Reinis Leikums, 6.kl., Izvaltas psk.

III pakāpes diplomi -

Jelizaveta Karole, 1.kl., Krāslavas Varavīksnes vsk.
Iluta Smirnova, 2.kl., Krāslavas psk.
Diāna Širokiha, 3.kl.Kalniešu psk.

PATEICIBAS

Renāte Vigule, 7.kl.,Aulejas psk. 
Ernests Jančevskis, 5.kl., Krāslavas Varavīksnes vsk.
Karīna Lipšāne, 7.kl., Krāslavas VĢ.

Literāro uzvedumu skatē I pakāpes diplomus saņēma

Krāslavas psk. literārais uzvedums „Nekur nav tik labi kā mājās”, pēc Krāslavas psk.radošo darbu krājumiem (sk.Ligija Mačuļska)

Krāslavas VĢ uzvedums pēc A.Bērziņa un  I.Ziedoņa „Pazibini spārniņus!” (sk.Daina Andžāne)

II pakāpes diplomu ieguva

Indras vidusskolas literārais uzvedums pēc I.Ziedoņa motīviem „Krāsainā pasaule”(sk.Vija Sjadro)

III pakāpes diplomu -

Krāslavas Varavīksnes vidusskolas literārais uzvedums pēc R.Regera, Dž.Gruneres, V.Rūmnieka, I.Eņģeles, M.Runguļa, T.Kreicberga „Grāmatu mozaika” (sk.Andrejs Jakubovskis) 

Konkursa 2.kārta notiks Daugavpilī 2013.gada 3.aprīlī. Uz reģionālo skolēnu skatuves runas konkursu dosies Indras vidusskolas 9.klases skolniece Ieva Jokste (sk.Olga Jokste), Krāslavas pamatskolas 7.klases skolniece Astrīda Daņiļeviča(sk.Ligija Mačuļska) un Krāslavas BJC jauniešu teātra grupas „Asns” dalībniece, 11.klases skolniece Monta Lipšāne(sk.Andrejs Jakubovskis).

Savukārt reģionālajā skatē literāro uzvedumu vidū būs Krāslavas pamatskolas teātra pulciņa „Avotiņš” (sk.Ligija Mačuļska)  priekšnesums „Nekur nav tik labi kā mājās” un Krāslavas Valsts ģimnāzijas teātra sporta pulciņa „Vārna”(sk.Daina Andžāne) literārais uzvedums „Pazibini spārniņus”.


Написать комментарий