VID zem vilciena vagoniem atrod 90 000 kontrabandas cigarešu

foto: Valsts ieņēmumu diensts
foto: Valsts ieņēmumu diensts

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas novērsušas mēģinājumu Latvijā ievest kontrabandas cigaretes, kas paslēptas zem vilciena vagoniem, informē VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Sestdien, 16.martā, Daugavpils preču stacijā veicot muitas kontroli kādam vilciena sastāvam, muitas amatpersonas konstatēja, ka uz trīs vilciena cisternu riteņu bāzes daļām atrodas ar auklu piestiprinātas deviņas kartona kastes. Šajās kastēs atradās kopumā 90 000 "NZ" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijā, noslēpjot tās no muitas kontroles vai nedeklarējot, sākta administratīvā lietvedība.

Bet Terehovas muitas kontroles punktā kravas automašīnā DAF atrastas 8080 nedeklarētas "Bayron" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. Šīs cigaretes bija paslēptas automašīnas kabīnē aiz dekoratīvā apšuvuma, priekšējā panelī, starp sēdekļiem un mantu nodalījumā.

Savukārt piektdien, 15.martā, Terehovas muitas kontroles punktā, veicot muitas kontroli kravas automašīnai "Volvo", muitas amatpersonas kabīnē zem apšuvuma atrada 7400 "More" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. Bet, pārbaudot mikroautobusu "Volkswagen", konstatēts, ka tajā zem sēdekļa pārsega atrodas 4000 nedeklarētu "Kiss" un "Bayron" markas cigarešu ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Par automašīnu kontroles rezultātā konstatētajiem pārkāpumiem noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli.



Написать комментарий