«Brigādes» konkursā Rēzeknē atbalstīs trīs radošās iniciatīvas

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Programmas „Brigāde” radošās uzņēmējdarbības konkursā Rēzeknē atbalstu 2500 latu apmērā saņems trīs radošās iniciatīvas – projekti, kuru ideja balstīta mākslā un kultūrā, atbilst sociālas un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības pamatprincipiem, kā arī atrodas reālā vietā Rēzeknē, informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Kopumā „Brigādes” konkursam tika iesniegti septiņi projekti.

Pirmajā projektu vērtēšanas kārtā žūrijas darba grupa secinājusi, ka iesniegtās idejas ir dažādas. „Ņemot vērā, ka „Brigādes” konkurss Rēzeknē norisinās pirmo reizi, esam gandarīti par rēzekniešu aktivitāti un oriģinālajām idejām. Iesniegto projektu idejas ir ļoti dažādas, piemēram, mākslas objekts pilsētvidē, radošas un sociāli līdzatbildīgas aktivitātes bērniem, mākslinieciskā jaunrade, kā arī apjomīgi mākslas projekti ar tūrisma ievirzi,” stāsta „Brigādes” konkursa koordinatore Rēzeknē, Latgales vēstniecības GORS projektu-personāla vadītāja Inese Kirejeva.

Programmas „Brigāde” radošās uzņēmējdarbības konkursam iesniegtie projekti tiek vērtēti divās kārtās. Pirmajā kārtā projektus pēc satura un kvalitatīvajiem vērtēšanas kritērijiem vērtēja pašvaldības izveidota žūrija, kurā darbojas Latgales vēstniecības GORS (SIA „Austrumlatvijas koncertzāle”) vadītāja Diāna Zirniņa, pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” vadītāja Jūlija Danilina, SIA „ALBA-LTD” valdes priekšsēdētājs Igors Lucijanovs un Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes vadītājs Gunārs Arbidāns, kā arī pieaicinātie eksperti – Sandra Ežmale (pašvaldību kopīgās iestādes „Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde” pārvaldniece) un Jeļena Pentjugova (AS „Swedbank” Rēzeknes filiāles vadītāja). Savukārt projektu vērtēšanas otrajā kārtā 3. aprīlī Rēzeknē norisināsies intervijas ar finālistiem, kurās piedalīsies arī programmas „Brigāde” eksperti no Rīgas – Solvita Krese (Laikmetīgās mākslas centra vadītāja), Aija Karlsberga (Sorosa fonda-Latvija Tiesiskas valsts programmas direktore), Ilze Saleniece (Britu padomes Latvijā Sadarbības projektu vadītāja) un Gundega Laiviņa (Latvijas Jaunā teātra institūta direktore, „Rīga 2014” tematiskās līnijas „Ceļu karte” kuratore).


Написать комментарий