Ūdens līmenis Daugavā Daugavpils apkaimē var palielināties par 740 cm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas vides centra jaunākās ziņas liecina, ka sakarā ar aktīvo sniega kušanu upēs un ezeros paaugstināsies ūdens līmenis, tas notiks aprīlī. Daugavā un Latgales mazajās upēs ledus plūsma sāksies aprīļa pirmajā dekādē.

Jau bija ziņots, ka Latgalē pavasarī gaidāmi plūdi, un tie būs daudz lielāki salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Ūdens līmeņa palielināšanās būs atkarīga no laika apstākļiem.

Saskaņā ar meteorologu prognozēm šogad ūdens līmenis Daugavā var palielināties līdz 60-740 cm. Atzīmēsim, ka pagājušajā gadā Daugavpils rajonā ūdens līmenis pacēlās līdz 616 cm, vidējais rādītājs 623. Maksimālais rādītājs bija 949 cm. Daugavpilī bīstamais ūdens līmenis ir 780 cm.

Ledus plūsmas rezultātā aizsprosti var rasties pie Līksnas un Nīcgales salām, Jēkabpils un Pļaviņu teritorijā. Pļaviņās  ūdens līmenis var augt par 5 -6 metriem. Plūdi var rasties arī aizsprostu rezultātā.

Šīs nedēļas sākumā Daugavā bija vērojama ūdens līmeņa samazināšanās. Samazinājās ūdens līmenis arī Pļaviņās, tur diennakts laikā ūdens līmenis samazinājās par 50 cm. 25.martā ledus biezums  bija no 38-51 cm no Verhnidvinskas puses. Vaikuļānos ledus biezums bija 44 cm. 10.martā ūdens līmenis palielinājās un sasniedza zināmu rekordu.


Написать комментарий