“LNT”: Valdība domā par īpašu attīstības plānu Liepājai

foto: balticexport.com
foto: balticexport.com

Patlaban valdība apsverot iespēju jau līdz gada beigām izveidot Liepājas attīstības plānu, kura mērķis būtu piesaistīt pilsētai ievērojamas investīcijas, ja bankrotēs rūpniecības flagmanis AS "Liepājas metalurgs", tresdien ziņoja "Latvijas Neatkarīgā televīzija" ("LNT").

Liepājas attīstības plāns varētu būt līdzīgs tam, kāds jau darbojas Latgalē. Plāna galvenais mērķis būtu radīt ostas pilsētā jaunas darbavietas, jo patlaban lielākais darba devējs pilsētā ir "Liepājas metalurgs". Lai to izdarītu, Liepājā vajadzētu īstenot vairākus lielus investīciju projektus darbavietu radīšanai.

Vienlaikus, kamēr nav saņemta oficiāla informācija par iespējamo atbalsta programmu Liepājai, pilsētas mērs Uldis Sesks attiecīgā plāna ieviešanu nav komentējis. Tikmēr Vides un reģionālās attīstības ministrija norādījusi, ka atbalsta ideju individuāli risināt pašvaldību problēmas, tomēr šādam plānam būtu jāaptver viss reģions, ne tikai Liepāja.

Ieceri atzinīgi novērtējis arī Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš, vienlaikus norādot, ka lielu investīciju piesaistīšana neesot vienkāršs uzdevums, jo tā "sastāv no ļoti daudziem faktoriem".

Kā ziņoja portāls Mixnews.lv, AS "Liepājas metalurgs" (LM) ir tuvu maksātnespējai, kā arī tam ir būtiskas likviditātes problēmas.

Valdība otrdien vēl nepieņēma lēmumu par piedalīšanos grūtībās nonākušā "Liepājas metalurga" glābšanā, norādot, ka vēlas lielāku uzņēmuma akcionāru aktivitāti problēmu risināšanā.


Написать комментарий