Par kūlas dedzināšanu Daugavpilī draud naudas sods vai administratīvais arests uz laiku līdz 15 diennaktīm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tuvojoties pavasarim, Daugavpils pilsētas pašvaldība atgādina, ka kūlas dedzināšana Latvijā ir aizliegta, par to ir paredzēts naudas sods līdz 500 latiem vai pat administratīvais arests uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Šogad Latvijā reģistrēti aptuveni 100 kūlas dedzināšanas gadījumi. 20.martā pirmā kūlas dedzināšana reģistrēta arī Daugavpilī: pirmais gadījums noticis Vaļņu ielā, kur kūlas ugunsgrēks izplatījies 100 m2 lielajā platībā.

Pērn Daugavpilī tika reģistrēti 125 kūlas ugunsgrēki, novadā – 81. 2012.gadā Daugavpils Administratīvā komisija izskatīja 22 administratīvo pārkāpumu protokolus par kūlas dedzināšanu. 

Pašvaldība atgādina, ka 2011.gada Domes saistošie noteikumi Nr.37 par kūlas dedzināšanu paredz naudas sodu līdz 100 latiem un iesaka nededzināt atkritumus un kūlu, bet savākt un izvest tos. Savukārt VUGD atgādina, ka par kūlas dedzināšanu fiziskām personām draud naudas sods no 200 līdz 500 latiem vai administratīvais arests uz laiku līdz 15 diennaktīm. 

Drīz ugunsdzēsēji un pašvaldības policijas darbinieki organizēs reidus, lai konstatētu pārkāpumus un sauktu pārkāpējus pie atbildības. 

Atgādināsim, ka kūlas dedzināšana apdraud cilvēku dzīvības, dabu, kaitē valstij un pašvaldībām. 

Visbiežāk Daugavpilī kūla tiek dedzināta cietokšņa aizsargvaļņos, Daugavas krastos, Mežciemā, Stropos, Čerepovā.


Написать комментарий