A.Loskutovs: Grūti noticēt, ka, slēdzot līgumus ar «Gādību», Dome nezināja par firmas parādiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saeimas deputāts no Latgales Aleksejs Loskutovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka viņam esot grūti noticēt tam, ka, slēdzot līgumus ar firmu „Gādība”, Daugavpils pilsētas pašvaldība nezināja, ka firmai ir nodokļu parādi. 

Kā zināms, tika uzsākts kriminālprocess par kāda uzņēmēja („Gādība”) un VID darbinieka iespējamiem likumpārkāpumiem saistībā ar komercuzņēmuma dalību publiskajos iepirkumos, kurus izsludināja Daugavpils pilsētas dome un Daugavpils novada dome. Saskaņā ar KNAB rīcībā esošo informāciju uzņēmums iesniedza viltotus dokumentus par parādu neesamību laika posmā no 2010.gada janvāra līdz 2012.gada februārim, kā rezultātā uzņēmums vinnēja 14 konkursus, iegūstot tiesības veikt darbus par 2,5 miljoniem latu.

Iepriekš tika ziņots, ka tieši A.Loskutovs griezās KNAB, izsakot aizdomas par to, ka iepirkumu gaitā tika iesniegti viltoti dokumenti, kuri apliecināja īstenībai neatbilstošu informāciju par parādu neesamību. Komentējot situāciju, Saeimas deputāts atzīmēja, ka konkursu rīkošanas laikā Domē esot bijuši cilvēki, kuriem bija zināms, cik godīgi ir uzņēmēji, kuri darbojas tik nelielajā pilsētā kā Daugavpils. Šajā sakarā pašvaldība varēja apšaubīt saņemtos dokumentus par parādu neesamību.

Atgādināsim, ka Daugavpils pilsētas domei un Daugavpils novada domei radās lielas problēmas, kad tika uzsākts firmas „Gādība” maksātnespējas process un apturēti tās uzsāktie darbi. Šobrīd pastāv iespēja, ka firmas uzsāktie darbi netiks apmaksāti no ES fondu līdzekļiem un visus izdevumus nāksies segt pašvaldībām.

Pašvaldībā iepriekš paskaidroja, ka speciālisti nepieļāva domu, ka VID darbinieku parakstītie dokumenti var būt viltoti. Pat ja firma šī iemesla dēļ tiktu izslēgta no dalības konkursā, pašvaldībai būtu grūti pamatot savu rīcību, un aizvainotā firma, visdrīzāk, pārsūdzētu Domes lēmumu.

A.Loskutovs atzīmēja, ka pašvaldības turpina aizstāvēt savas intereses, vēršoties pēc paskaidrojumiem attiecīgajās ministrijās.

Piebildīsim, ka līdz 2011.gada martam pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs bija Jānis Lāčplēsis, kurš arī varēja apšaubīt firmas „Gādība” iesniegto dokumentu leģitimitāti.


Написать комментарий