Lieldienu zaķis sveica Daugavpils pirmsskolniekus ar vācu kultūras tradīcijām

foto: Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs (RVTC)
foto: Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs (RVTC)

Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs (RVTC) turpina iepazīstināt dažāda vecuma pilsētniekus ar vācu kultūras tradīcijām.

Sakarā ar ko Daugavpils 24.pirmsskolas izglītības iestādē Lieldienu priekšvakarā notika svinīgs pasākums, kurā piedalījās pirmsskolas izglītības iestādes vecākie audzēkņi.

Saskaņā ar vācu kultūras tradīciju gaidāmo svētku galvenais simbols ir Lieldienu zaķis, kurš atnes dāvanas labiem bērniem, atstājot tās groziņā ar krāsainajām olām. Saskaņā ar ticējumiem dažādos Vācijas reģionos olas atnes dažādi dzīvnieki: Hesenē – lapsa, Saksonijā – gailis, Elzasā – stārķis, Bavārijā – dzeguze. Tomēr ar laiku Lieldienu zaķis pārspēja visus savus konkurentus un kļuva par simbolu visā valstī. Vēlāk šo simbolu vācu imigranti atveda arī uz ASV.

RVTC vadītāja vietniece Nataļja Demjaņenko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka svētki ir izdevušies – ievērojot vācu tradīcijas, bērni palīdzēja Lieldienu zaķim izgatavot groziņus no krāsaina kartona, piedalījās jautrajās Lieldienu spēlēs, deklamēja dzeju vācu valodā, dziedāja utt.

Centīgākie Zaķa palīgi tika apbalvoti ar groziņiem, kuri bija pilni ar šokolādes olām. Visi svētku dalībnieki bija aktīvi un čakli, tāpēc katrs bērns saņēma saldo dāvanu.

Pasākums tika organizēts ar Gētes institūta (Rīga) atbalstu.



Написать комментарий