Laukumā izmestie cīsiņi Maskavas Dinamo izmaksās 100 tūkstošus

foto: sovsport.ru
foto: sovsport.ru

Iespaidīgu sodu par līdzjutēju sarīkotajām nekārtībām Gagarina kausa Rietumu konferences finālsērijas ceturtajā mačā maksās KHL klubs Maskavas Dinamo. Laukumā izmestu cīsiņu dēļ Dinamo būs spiesti šķirties no 100 tūkstošiem Krievijas rubļu (1770 latiem), ziņo Sovetskij Sport.

Lai gan pirms ceturtās spēles savā laukumā pret Sanktpēterburgas SKA maskavieši sērijā bija vadībā ar 3:0, ar pirmo mēģinājumu iekļūt Gagarina kausa finālā neizdevās - 2:6. Nervi neizturēja kādam no līdzjutējiem, kurš laukumā izmeta vairākus cīsiņus. Krievu valodā vārdu "cīsiņš" var iztulkot kā SKA hokejistus noniecinošu frāzi.

Tāpat trešdienas mačā mājinieku līdzjutēji visai aktīvi dziedājuši kara dziesmas, bet uz tablo ekrāna rādīti skati ar karavīriem, kuri dodas kaujā. KHL direktors sporta pasākumu organizēšanas jautājumos Dmitrijs Kurbatovs atzīmējis, ka klubam nosūtīta oficiāla vēstule: "Līgas vadība sazinājās ar Dinamo vadību, kas apsolīja, ka Lielais Tēvijas karš vairs neatkārtosies. Sīkāk šo tēmu neapspriedām, bet klubā atzina: pārspīlējām."

Tikmēr līgas prezidents Aleksandrs Medvedjevs atzinis, ka ir pārsteigts par šādu Dinamo līdzjutēju rīcību: "Starp SKA un Dinamofaniem vienmēr bijušas labas attiecības. Izvēlēties gaļas izstrādājumus uzbrukumam SKA ir ļoti neglīti. Taču tas neatspoguļo lielākā vairuma Dinamo fanu noskaņojumu. Lai tas paliek uz to sirdsapziņas, kuri to izdarīja." 

Pēc četrām spēlēm ar 3:1 sērijā vadībā atrodas Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītie Dinamo, bet piektais mačs sestdien norisināsies Sanktpēterburgā. Visaas biļetes uz šo maču pārdotas dažu stundu laikā (Sanktpēterburgas Ledus pils ietilpība ir 12 300 skatītāju).

Pērn abu komandu duelis Rietumu finālā noslēdzās ar 4:0 Dinamolabā, kuri vēlāk virs galvas cēla Gagarina kausu.


Написать комментарий