Māmiņu klubs aicina uz Topošo māmiņu skolu

foto: blog.mansberns.lv
foto: blog.mansberns.lv

3. aprīlī notiks Topošo māmiņu skolas jau sestā kursa pirmā nodarbība, kuru biedrība „Rēzeknes Māmiņu klubs” organizē sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldi, informē Rēzeknes novada portāls.

Kursā iekļautas astoņas lekcijas, kuras vadīs ārsts – ginekologs, vecmāte, psihologs, kā arī firmas, kas piedāvā noderīgas lietas topošajām māmiņām un viņu gaidāmajiem mazuļiem.

Topošo māmiņu skolas nodarbības – tā ir lieliska iespēja saņemt svarīgas iemaņas, kas noderēs dzemdību laikā, kā arī pirmajās mazuļa aprūpes dienās un palīdzēs Jums sagatavoties dzemdībām, lai par šo procesu paliktu tikai vispatīkamākās atmiņas.

Topošo māmiņu skolas jaunā programma:

  • 3. aprīlī plkst. 15.00 – vecmāte Edīte Lubāne stāstīs par izmaiņām sievietes organismā grūtniecības laikā, kā arī par dažādiem sarežģījumiem, kuri var rasties grūtniecības laikā, kā arī par diētu, apģērbu, medikamentiem, ceļošanu, kaitīgiem ieradumiem grūtniecības laikā un daudz ko citu.
  • 10. aprīlī plkst. 15.00 – ginekologs Andrejs Ivanovs stāstīs par gatavošanos dzemdībām, par dzemdību norisi, par pretsāpju līdzekļu izmantošanu dzemdību laikā u.c.
  • 17. aprīlī plkst. 15.00 – psihologs Alīna Gailuma stāstīs, kā tikt galā ar uztraukumu un bažām grūtniecības laikā un dzemdību procesā.
  • 24. aprīlī plkst. 15.00 – ginekologs Andrejs Ivanovs stāstīs par dažādiem sarežģījumiem dzemdību laikā un ķeizargrieziena operāciju, kā arī pastāstīs par ģimenes dzemdībām, pēcdzemdību kontracepciju un mazuļa barošanu ar krūti.
  • 8. maijā plkst. 15.00 – psiholoģe Alīna Gailuma vadīs nodarbības topošajām māmiņām, izmantojot mākslas terapijas metodes. Lekcijas mērķis – sievietes iekšējās harmonijas stabilizēšana, bažu un nemiera kliedēšana, negatīvu emociju un baiļu par grūtniecību novēršana.
  • 15. maijā plkst. 15.00 – vecmāte Žanna Ivanova pastāstīs par dzemdību etapiem, kā pareizi elpot un uzvesties dzemdību laikā un citiem jautājumiem.
  • 22. maijā plkst. 15.00 – bērnu preču veikala „Princese” pārstāvis pastāstīs par pareizu apģērba izvēli jaundzimušajiem un citām vajadzīgām lietām gan māmiņām, gan viņu mazuļiem. Palīdzēs ar ieteikumiem mazuļa pūriņa iegādei.
  • 29. maijā plkst. 15.00 – vecmāte Žanna Ivanova mācīs, kā pareizi aprūpēt jaundzimušo, par nepieciešamību mazuli barot ar krūti, emocionāli sagatavos topošās māmiņas mazuļa barošanai ar krūti un palīdzēs jaunajām māmiņām rast sevī spēkus noticēt, ka viņām viss izdosies.

Pirmā lekcija Topošo māmiņu skolā notiks trešdien, 3. aprīlī plkst. 15.00 Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs”, konferenču zālē (Krasta iela 31).

Aicinām visas topošās māmiņas. Lūgums iepriekš pierakstīties pa tālr. 28375137, 26242154 vai www.mkrezekne.lv. Vienas nodarbības cena Ls 1,00.

Vēršam uzmanību uz to, ka no 1. jūnija līdz 31. augustam Topošo māmiņu skolā būs vasaras brīvlaiks. Jaunais nodarbību kurss atsāksies 2013. gada 4. septembrī.


Написать комментарий