Itāļu dīva Džīna Lolobridžida savas dārglietas ziedos zinātnei

foto: ru.euronews.com
foto: ru.euronews.com

Slavenā itāļu kino dīva Džīna Lolobridžida nolēmusi pārdot dārglietas, kuras valkājusi savas karjeras spožākajos brīžos, bet gūtos ienākumus veltīt pētniecībai un labdarībai, ziņo ārzemju mediji.

14.maijā izsoļu nama Sotheby’s izsolē tiks pārdotas 23 Bulgarimodes nama radītās un aktrisei piederošās dārglietas, kuru vērtība sasniedzot vairākus miljonus ASV dolāru, vēsta Forbes. Izsoles ienākumus aktrise nolēmusi veltīt cilmes šūnu izpētei.

85 gadus vecā kino leģenda izsolē pārdos auskarus, gredzenus un kaklarotas, kas rotātas ar dimantiem, smaragdiem un pērlēm un nesen apceļojušas pasauli izstādes Bulgari – 125 itāļu greznības gadi ietvaros.

„Es sāku Bulgari rotaslietas kolekcionēt piecdesmitajos un sešdesmitajos gados (..). Tās mani ir pavadījušas ceļojumos – profesionālajos un personīgajos - un atgādina par tiem laikiem un neparastajiem cilvēkiem, kurus ceļā satiku,“ atzina aktrise. Viņa uzsvēra, ka ienākumi tiks veltīti cilmes šūnu izpētei un ārstēšanai, kurai, pēc aktrises domām, būtu jābūt pieejamai ikvienam bērnam. Daļa līdzekļu tiks ziedoti arī starptautiskas slimnīcas izveidei.


Написать комментарий